Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Danas na FMFS-u: Pobjednik Venecije i igrano-animirana "filmčina ispred svog vremena"

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.06.2014. / Autor: Moj Film Danas na FMFS-u: Pobjednik Venecije i igrano-animirana "filmčina ispred svog vremena"

Festival mediteranskog filma Split u svom sedmom izdanju obara vlastite rekorde, četvrti dan za redom ljetno kino "Bačvice" bilo je rasprodano, a čak se i za projekciju nešto zahtjevnijeg filma "Ranjena" prikazanog u kinoteci Zlatna vrata tražila ulaznica više.

Utorak na FMFS-u započinje u 18 sati programom "Movie in Groovie" u sklopu kojeg se prikazuju dva glazbena dokumentarca "Oči u magli" i "Unplugged".  Istovremeno, u Galeriji umjetnina održava se tribina "Zajedno kontra barijera", na kojoj će biti priče o poteškoćama u svakodnevnom životu na koje nailaze mlade osobe s invaliditetom. To će biti idealan uvod u besplatnu večernju projekciju u Kinu Galerija (21.30 sat), prikazuje se španjolski dugometražni film "Little world”.

FMFS

Palestinski "Omar", drama koja je bila nominirana za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, sinoć je malo koga ostavila ravnodušnim, no samo do danas pošto na FMFS stižu dvije nove hrvatske dugometražne premijere.

Pobjednik festivala u Veneciji "Sacro Gra" prikazuje se u 19:30 sati u Zlatnim vratima, a igrano animinirani film "Kongres" s Robin Wright u glavnoj ulozi, za kojeg je filmski kritičar Marko Njegić napisao da je "filmčina ispred svog vremena", na Bačvicama u 21:30 sati.

Sacro GRA: Trailer

Nakon filma DJ pult preuzima Damir Duplančić sa svojom glazbenom selekcijom za Izgubljenu generaciju.

festival fmfs festival mediteranskog filma split ljetno kino bačvice kinoteka zlatna vrata marko njegić sacro gra


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?