Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

5. VAFI predstavlja kolijevku animacije - Francusku!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 09.11.2013. / Autor: Moj Film 5. VAFI predstavlja kolijevku animacije - Francusku!

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin održati će se od 22. do 27. travnja 2014. godine u Varaždinu, a od 5. jubilarnog izdanja dobiva jednu novu dimenziju - natjecateljski program animiranih filmova rađenih za djecu i mlade.

Tako će od sada VAFI uz natjecanje najboljih animiranih ostvarenja djece i mladih, također imati i natjecanje najboljih animiranih filmova rađenih za djecu i mlade. Dvije sekcije na koje će se VAFI podijeliti nazvane su VAFI JUNIOR: dio u kojem se natječu autori mlađi od 18 godina i VAFI SENIOR: dio u kojem se natječu animirani filmovi rađeni za djecu i mlade. Svaka od dvije natjecateljske sekcije VAFI festivala ima tri kategorije ovisno o dobi autora, tj. recipijenta: MINI (do 10), MIDI (od 11 do 14) i MAXI (od 15 do 18).

Specifičnost natjecateljskog dijela VAFI-ja bit će u tome što će JUNIORE i dalje ocjenjivati stručni žiri odraslih, dok će o pobjedniku SENIORA odlučivati članovi Filmsko-kreativnog studija VANIMA, njihovi mladi kolege. Oni će činiti deveteročlani žiri, tj. tročlani po svakoj natjecateljskoj kategoriji, a sukladno dobi za koju su filmovi rađeni.

Spoj "velikih" i "malih" animatora bit će prilika da "mali" animatori razgovaraju s "velikim" animatorima, da se druže, izmjenjuju iskustva, a ujedno će se vrijedni članovi VANIME, organizatora VAFI-ja direktno uključiti u prosudbu i ocjenjivanje najboljih animiranih filmova za djecu i mlade.

VAFI 5 nastavlja i dalje sa širenjem horizonata predstavljajući razne oblike i mogućnosti animacije koje prezentira kroz partnera festivala. Partner 5. VAFI festivalu bit će Francuska, kolijevka animacije i dječjeg animiranog filma koja će se predstaviti kroz izbor najboljih filmova.

VAFI promovira isključivo univerzalne i trajne vrijednosti te stvaralaštvo djece i mladih, a VAFI također promiče i dječja prava kroz nagradu PLAVI VAFI koju dodjeljuju predstavnici Ureda pravobraniteljice za djecu RH i UNICEF-a Hrvatske za film koji najviše promiče dječja prava.  Plavi VAFI odnosi se samo na JUNIORE.

Prijave na VAFI za JUNIORE i SENIORE traju do 20. siječnja 2014. godine.

Službena stranica festivala

festival animirani film vafi vanima Plavi Vafi internacionalni festival animiranog filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?