Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

4. VAFI podijelio nagrade najboljima

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.04.2013. / Autor: Moj Film 4. VAFI podijelio nagrade najboljima

Mali i mladi animatori baš su na VAFI-ju prvi put vidjeli svoj film na velikom platnu. Neki su prvi put u životu primili neku nagradu. Sve je prošlo u znaku partnera - MTV-ja. Na početku ih je bilo 229. Selekcijom se broj smanjio na 103. Jučer, točno u podne samo njih  četvoro primilo je narančastu statuu VAFI i proglašeno najboljim ostvarenjima na 4. VAFI-ju

Teže ocijeniti filmove djece od onih profesionalnih animatora

Pred žirijem na čijem je čelu bio osnivač i predsjednik ASIFA-e Afrike i arapskog svijeta Mohamed Ghazala te zagrebački ilustrator i animator Zdenko Bašić i njegov kolega Berin Tuzlić nije bio lak zadatak. Kako je Ghazala i sam istaknuo – nekad je teže ocijeniti dječje filmove nego one profesionalnih animatora.

VAFI nagrade

Taj bizaran kruh

Od 21 filma koji su pogledani u MINI kategoriji (do 10 godina), žiri je odlučio dati statuu VAFI talijanskom filmu o bizarnom putovanju u svijet tisuću vrsta kruha naziva "Od kruha".

Pik pik

U službenoj konkurenciji u kategoriji MIDI (11-14 godina) narančasti VAFI osvojila je grupa autora belgijskog studia Kidscam za priču o pohlepu i inovativnosti "Pik pik".

Dva narančasta VAFI-ja

Među 28 filmova prikazanih u kategoriji MAXI statuu VAFI su dobila dva filma. Žiri nije mogao odlučiti koji je najbolji. Jedna statua pripala je izraelskom filmu "Svježi zid" koja opisuje što se sve može učiniti u sobi praznih zidova i bez prozora ako imate mašte.  Nju potpisuje grupa autora studija Wild kids iz Jeruzalema. Drugi jednako dobar film koji je osvojio statuu VAFI inspiriran je pjesmom,  zove se "O siročetu", a otišao je u Poljsku, u Lublin. Izradila ga je grupa autora.

VAFI nagrade 2

Škola na selu

Plavu statuu VAFI dobio je belgijski film iz kategorije MIDI  "Škola na selu".

Organizatori festivala, programska direktorica Sandra Malenica i izvršni direktor Hrvoje Selec čestitali su dobitnicima, a ponosni su što je i ovo izdanje prošlo besprijekorno.

Izuzetno smo zadovoljni kako je prošao ovaj, 4. VAFI. Drago nam je da interes za naš projekt ne blijedi, već postaje sve veći – kod djece, ali hvale nas i profesionalni animatori. Ovaj VAFI prošao je u znaku MTV-a  što je svima bilo interesantno– rekla je Malenica. - Htio bi zahvaliti svima koji su nas podržali u organizaciji festivala, nadam se da će to činiti i za 5. VAFI. Vidimo se sljedeće godine.

- zaključio je Selec.

Službena stranica festivala

crtić festival animirani mtv vafi vanima kino galerija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?