Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

3D filmska radionica na Split Film Festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 16.07.2013. / Autor: Moj Film 3D filmska radionica na Split Film Festivalu

Split Film Festival organizira radionicu 3D (stereoskopskog) filma / Stereoscopic 3D Film Workshop / koja će se održati u Splitu od 9. do 16. rujna 2013.

Radionica je namjenjena svim zaljubljenicima u film. Sudjelovanje na radionici je besplatno a broj je mjesta ograničen. Voditelji radionice bit će Zoran Zelić, umjetnik s njujorškom adresom i filmski redatelj Joško Jerončić. 

Cilj je radionice istražiti najvažnije postavke, primjere i metode rada na području stereoskopije (trodimenzionalnog prikaza) te sudionike podučiti osnovama i praktičnim vještinama rada s 3D tehnologijom. Polaznici će, radeći u grupi, zajednički koncipirati, snimiti i montirati kratkometražni trodimenzionalni film na temu Split 1700. Po završetku radionice posjedovat će ne samo razumijevanje treće dimenzije na filmu nego i iskustvo iz svih faza produkcije 3D filma.

Program 3D filmske radionice

  • teorija o 3D-u (pregled stereoskopskoga trodimenzionalnog prikaza, razvoj i terminologija, formati u 3D-u, primjeri, oprema itd.)
  • pisanje scenarija i režija u 3D-u (sinopsis, scenarij, veličina ekrana, razlike između 3D-a i 2D-a, pravila itd.)
  • snimanje u 3D-u (kamere, dodatna oprema,3D prostor itd.),
  • montaža i postprodukcija 3D-a (programska podrška za 3D, tijek rada, import snimaka u program, montaža, posebni efekti, naslovi i titlovi, eksport gotovog filma)
  • projekcija 3D filma na Splitskom filmskom festivalu

Sedmodnevna radionica započet će prije Festivala a polaznici će imati priliku kroz dva dana, tijekom Festivala (14. - 21. rujna), montirati snimke i pretvoriti ih u trodimenzionalni kratkometražni film.

Rok za prijave je 3. kolovoza 2013. Zainteresirani mogu svoje prijave s motivacijskim pismom i kratkim životopisom slati na info@splitfilmfestival.hr.

 www.splitfilmfestival.hr

3D radionica filmska radionica split film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?