Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

22. Dani hrvatskog filma: Prvi Surogat pripao animiranom filmu "Bla"

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 21.04.2013. / Autor: Moj Film 22. Dani hrvatskog filma: Prvi Surogat pripao animiranom filmu "Bla"

22. Dani hrvatskog filma održani su u Studentskom centru, od 15. do 21. travnja 2013. godine. U šest festivalskih dana imali smo priliku pogledati 106 igranih, animiranih, eksperimentalnih, namjenskih i dokumentarnih filmova kratkog i srednjeg metra te glazbenih spotova. Osim u presjeku prošlogodišnje nacionalne filmske produkcije, publika je uživala i u dugometražnim uspješnicama s prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, promocijama knjiga, predavanju, dvjema filmskim radionicama te se rasplesala na nekoliko koncerata.

Od ove godine Velika nagrada ocjenjivačkog suda za najbolji film nosi naziv Surogat prema istoimenom animiranom filmu Dušana Vukotića, dok nagrada za najbolju režiju nosi ime nedavno preminulog filmskog redatelja, Krste Papića.

Ocjenjivački sud u sastavu Vera Zima, Filip Šovagović i Zdenko Bašić odlučio je o nagradama, pa je tako Velika nagrada za najbolji film Surogat pripala animiranom filmu Bla redateljice Martine Meštrović. Nagradu za najbolju režiju dobio je Igor Mirković za film "Balavica", a njegovu snimatelju Radoslavu Jovanovu Gonzu pripala je nagrada za najbolju kameru.

Za najbolje glumačko ostvarenje nagrađena je glumica Maja Posavec za ulogu u filmu "Kišobran" Jure Pavlovića, Diani Oniunas Pusić pripala je nagrada za najbolji scenarij (film "Slonovi"), Tomislav Pavlić nagrađen je za montažu filma "Teleport Zovko", a najbolju glazbu skladala je Tamara Obrovac za film "Contrada".

Najboljim debitantem proglašen je Tomislav Jelinčić za režiju filma "Pun kufer", a najboljim producentom - zagrebačka Kinorama.

Ovogodišnji žiri dodijelio je i posebna priznanja, i to za specijalne efekte filmu "Arachne", za visoku estetsku vrijednost filmu "Fibonaccijev kruh", za animaciju zvuka filmu "More šumi, val se pjeni" i za inovativni pristup filmskim rodovima filmu "Najmanji".

Svi nagrađeni na 22. Danima hrvatskog filma

hrvatski film dhf dani hrvatskog filma nagrade Krsto Papić surogat Oktavijan


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?