Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

100 filmova na 10. Tabor Film Festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 03.07.2012. / Autor: Moj Film 100 filmova na 10. Tabor Film Festivalu

Na bogatom rođendanskom programu ovogodišnjeg Tabor Film Festivala naći će se ukupno 100 filmova u četiri programa domaće i šest međunarodne konkurencije. U domaćoj konkurenciji bit će prikazan velik broj animiranih filmova koji su ove godine za svaku pohvalu te Prva dama Dubrave, film mlade redateljice Barbare Vekarić o reperici Amri koja nakon odlaska roditelja u Bosnu ostaje sama s mlađom sestrom, film Točkica na nosu, redatelja Filipa Mojzeša u kojem se „ona i on sreću u noćnom klubu, povijest njihova odnosa je nejasna, a budućnost neizvjesna...“. Biti će i program hrvatskih dokumentarnih filmova koji su osvajali nagrade na drugim festivalima. Detaljniji program potražite na službenim stranicama www.taborfilmfestival.com

U šest programa međunarodne konkurencije naći će se 67 filmskih naslova iz ukupno 30 država, među kojima svakako vrijedi istaknuti Tram, pobjednički film ovogodišnjeg Annecya, najznačajnijeg festivala animacije, zatim kosovski film Povratak koji je ove godine bio u konkurenciji Sundance film festivala, norveški Tube Atlanic koji je bio nomiran za Oscara, eksperimentalni dokumetarac Strokkur vrlo perspektivnog portugalskog redatelja Joao Salaviza koji je za svoj film Arena dobio Zlatnu palmu u Cannesu, a u programu Europske Filmske Akademije naći će i The Wholly Family proslavljenog britanskog redatelja Terry Gilliama.

U popratnom filmskom programu posjetitelje očekuju projekcije filmova sa festivala iz Gruzije, Francuske i Japana gdje posjetielje očekuju gotovo same hrvatske premijere. Zemlja partner ove godine je Poljska, stoga će se moći pogledati program poljskih filmova od 2007. - 2012. te filmski program uglednog poljskog profesora i redatelja Hieronima Neumanna koji će ujedno održati i masterclass na temu animacije. Za one najmlađe filmofile prikazivat će se projekcije filmova s KIKI Tabora, prvog međunarodnog festival dječjeg filma održanog u sklopu Tabor Film Festivala.

O pobjedniku ovogodišnjeg jubilarnog Tabora odlučit će šesteročlani žiri kojeg čine priznati svijetski filmski umjetnici, scenaristi i direktori filmskih festivala: Hieronim Neumann (Poljska), Irena Krčelić (Hrvatska), Juraj Lerotić (Hrvatska), Tomek Gestwicki (Poljska), Robert - Jean Lacombe (Švicarska) i Miha Knific (Slovenija).

Dođite besplatno ljetovati u Zagorje!

Uz večernje projekcije filmova na otvorenom, zanimljiv glazbeni program, posjetitelji će moći razgledati kulturne i prirodne ljepota Zagorja - Arhitektonski park i Staro selo u Kumrovcu, Muzej Hrvatskog zagorja, te besplatno kampirati i uživati u kupanju na rijeci Sutli i u Termama Tuhelj te još mogo toga.

Više informacija o izletima, iznajmljivanju bicikli, biciklističkim turama, besplatnom kampu za posjetitelje, smještaju i ostalom možete pronaći na službenim stranicama Festivala www.taborfilmfestival.com.

festival tff tabor film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?