Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Zagrebačka kina - nekad i sad

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 07.01.2011. / Autor: Moj Film Zagrebačka kina - nekad i sad

Evo i jedne interesantne kratke zanimljivosti za kino nostalgičare. Blog pod nazivom Nepoznati Zagreb objavio je post sa popisom svih zagrebačkih kina sa njihovim fotografijama te nekoliko zgodnih starih novinskih rasporeda kino projekcija.

Pogled na neke od ovih fotografija su kod nas izazvale nostalgiju a sigurni smo da će i kod vas izmamiti koju nostalgičnu misao na poneki film iz davnina koji ste gledali u nekom od pedesetak zagrebačkih kina. Neka su uspješno odoljela vihoru bremenitih vremena i danas su u službi sedme umjetnosti. Neka su prenamijenjena ili ih se upravo prenamijene poput kina Jadran koje će budućim posjetiteljima umjesto umjetnosti prodavati trendseterske krpice. Dok su treća pak, ostavljena na milost i nemilost zuba vremena koji njihove zapuštene konture polako ali sigurno nagriza a ono što će ostati nakon njih su tek blijeda sjećanja jednog malog dječaka koji je 1979. godine u kinu Remetinec gledao  Spider-Man - Strikes back sa Nicolasom Hammondom u glavnoj ulozi.

 Izdvojili smo tek djelićak fotografija koje su dostupne na blogu Nepoznati Zagreb.

tuškanac Kina grič europa zagrebačka kina jadran jedinstvo dom kulture podsused nepoznati zagreb blog nepoznatizagreb.blog.hr


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (2)

nepoznatizagreb 08.01.2011. u 22:41:37 Drago mi je da ste uvrstili link na moj post o kinima, time sakupljene informacije o zagrebačkim kinima nekad, ali i sad dolaze do ljudi koje film doista interesira - pozivam vas da posjetite i najnoviji post sa izabranim kino kartama! Želio bih još napomenuti da je taj blog moje autorsko djelo odnosno da iza njega ne stoji grupa blogera (a na učešću u postovima vezanim uz kina zahvaljujem na vrijednom učešću čitaocima i povremeno i suradnicima bloga VT-u i DenMla-u).
nepoznatizagreb 08.01.2011. u 22:43:19 Kao dodatak, post nisam pisao sa namjerom da pobudi nostalgična sjećanja na neke druge dane kina u Zagrebu (iako su i nostalgična prisjećanja sasvim ok! ;o) već da pruži koliko je moguće sažetu i čim potpuniju sliku o zagrebačkim kinima kroz desetljeća,
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?