Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Vodimo vas na projekciju filma "Ritam ludila"

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 20.01.2015. / Autor: Moj Film Vodimo vas na projekciju filma "Ritam ludila"

Vodimo vas na projekciju filma "Ritam ludila" koji već nosi zalog Zlatnog globusa za najbolju sporednu ulogu i nominiran je u 5 kategodija Nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti. J.K. Simmons (Spider-Man i tv serija Završni udarac) već je osvojio Zlatni globus za ulogu krutog i autoritativnog Fletchera, dirgenta konzervatorijskog jazz banda, a za istu ulogu konkurira za Oscar u kategoriji najboljeg glumca u muškoj sporednoj ulozi. "Ritam ludila" konkurira još u kategorjama najboljeg filma, najboljeg scenarija nastalog prema predlošku, najbolju filmsku montažu i mix zvuka.

U središtu priče je mladi jazz bubnjar Andrew (Miles Teller) koji željan bijega iz obiteljskog mediokritetstva upisuje prestižni glazbeni konzervatorij gdje upada u band profesora Fletchera (Simmons) koji pošto-poto želi među svojim mladim glazbenicima pronaći novog Charile Bird Parkera. Premda Andrew praktički ima jednaku ambiciju kao i Fletcher, među njima izbijaju sukobi koji mogu rezultirati krajem karijere za obojicu. 

Kino kartama koje poklanjamo za ovaj nevjerojatan film sukoba generacija mentorske i učeničke figure posebno će biti zadovoljni žestoki cineplexxaši jer možete birati hoćete li "Ritam ludila" pogledati u Cineplexx kinima u Zagrebu, u Centar Kaptol i City Center one East, ili u Splitu City Center one.

Trailer - Ritam ludila

"Ritam ludila" nastao je iz kratkog igranog filma "Whiplash" s kojim je redatelj i scenarist Damien Chazelle već osvajao nagrade prije dvije godine. Naime, kratki igrani film "Whiplash" bio je hit Sundance Film Festivala gdje je osvojio nagradu žirija kratkih filmova.

Scenarij je u fokus javnosti došao 2012. godine kada ga je istaknula stranica Black List, na kojoj se predstavljaju potencijalno vrhunski filmski scenariji. Originalni naziv filma "Whiplash" naslov je jazz partiture koja se izvodi u filmu, ali istovremeno znači i udarac bičem čime oslikava ono što glavni lik prolazi na konzervatoriju.

Nagradna igra

Do 22.01. točno odgovori na nagradno pitanje imaš priliku osvojiti dvije kino ulaznice za projekciju filma u Cineplexx kinu po izboru.

trailer cineplexx kino ulaznice sundance film festival Damien Chazelle whiplash ritam ludila j k simmons


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (1)

dominikpapic 21.01.2015. u 11:57:41 Film je po najavi odličan,a ima i odličnu ocjenu kritičara.
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?