Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Vodimo vas na "Chappie" u Cineplexx

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 26.02.2015. / Autor: Moj Film Vodimo vas na "Chappie" u Cineplexx

Jedan od najpoznatijih teoretičara fizike svih vremena, Stephen Hawking u nedavnom je intervjuu za BBC izjavio da bi potpuni razvoj umjetne inteligencije mogao označiti kraj ljudske vrste. "Čak i oni najprimitivniji oblici umjetne inteligencije koje je čovjek do sada razvio pokazali su se izrazito korisnim, ali njihov daljnji razvoj mogao bi ozbiljno ugroziti našu egzistenciju", upozorava Hawking. Temom razvoja umjetne inteligencije bavi se novi film redateljskog vizionara Neilla Blomkampa "Chappie", akcijski spektakl koji u domaća kina stiže 5. ožujka - dan prije nego u ostatku svijeta.

Ime redatelja Neilla Blomkampa širokoj publici već je dobro poznato. Svojim redateljskim prvijencem iz 2009. godine, filmom "District 9" pobrao je hvalospjeve publike i kritike te zaradio nominaciju za Oscara u kategoriji  najboljeg adaptiranog scenarija (sam film također je bio nominiran i u kategoriji najboljeg filma godine). Njegov sljedeći film "Elysium" također je pobrao odlične kritike, a na svjetskim je kino blagajnama utržio gotovo 300 milijuna dolara (samo ga je u Hrvatskoj pogledalo gotovo 40 tisuća ljudi). Svi Blomkampovi filmovi, uključujući i spektakl "Chappie" postavljeni su u stvarni svijet - u bliskoj ili malo daljoj budućnosti - i bave se temama odnosa ljudi prema pojavi izvanzemaljaca ("District 9"), velike razlike u društvenim slojevima ("Elysium") ili prema uznapredovalom razvoju tehnologije ("Chappie"). Osim inteligentnih scenarističkih zapleta, Blomkampovi filmovi odišu spektakularnim akcijskim sekvencama pa nije niti čudo što se "Chappie" već sada pretvorio u jedan od najiščekivanijih filmova prve polovice 2015. godine.

Chappie: Trailer

U glavnim ulogama u filmu "Chappie" pojavljuju se Dev Patel ("Milijunaš s ulice"), Hugh Jackman ("X-Men"), Sigourney Weaver ("Aliens") i stalni Blomkampov glumac Sharlto Copley ("Elysium") koji ovdje posuđuje glas robotu Chappieju i fizički se zapravo ne pojavljuje u filmu. Scenarij za film uz Blomkampa napisala je i Terri Tatchell - njih dvoje su zajedno radili na scenariju za film "District 9" i pokupili nominaciju za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Svako rođeno dijete dolazi na svijet prepuno obećanja, a takva je situacija i s Chappiejem: on je nadaren, poseban, pravo čudo. Poput svakog djeteta, Chappie će ubrzo doći pod utjecaj okoline koja ga okružuje - dobre i loše - te će se morati osloniti na svoje srce i dušu kako bi pronašao svoje mjesto u svijetu i postao samostalan. Ali zbog jedne stvari Chappie se razlikuje od svih ostalih: on je robot. Prvi robot s mogućnošću samostalnog razmišljanja i vlastitih osjećaja. To je opasna ideja, ali i izazov koji će Chappieja dovesti u sukob s moćnim, razarajućim silama kojima je jedini cilj pobrinuti se da Chappie ostane jedini primjerak svoje vrste...

Akcijski spektakl "Chappie" u domaća kina stiže 5. ožujka!

Nagradna igra

Poklanjamo 5x2 ulaznice za kino projekciju filma "Chappie" u Cineplexx kinima, ako znate odgovor na postavljeno pitanje.

Dobitnike objavljujemo 04. ožujka.

Objava dobitnika - 03.03.2015.

Po dvije ulaznice za kino projekciju filma Chappie u Cineplexx kinima osvojili su:

Cineplexx Centar Kaptol (Zagreb)

  • Lina Butura
  • Diana Čupić 

Cineplexx City Center one East (Žitnjak, Zagreb)

  • Tomislav Burić
  • Vanja Čović

Cineplexx City Center one Split

  • Ivana Mandić

Napomena: Ulaznice je moguće preuzeti na blagajni kina uz prehodnu rezervaciju, te se ne mogu prenijeti na drugo ime. Iskoristive su za vrijeme redovne kino distribucije filma "Chappie"

Uživajte u filmu!

nagradna igra Neill Blomkamp District 9 Distrikt 9 cineplexx nagradnjača chappie


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (1)

lauda 03.03.2015. u 07:40:01 kako da odigram...gdje je pitanje?
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?