Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Vis-a-Vis osvojio nagrade u Los Angelesu i Prištini

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.05.2014. / Autor: Moj Film Vis-a-Vis osvojio nagrade u Los Angelesu i Prištini

Vis-a-Vis, dugometražni igrani film Nevia Marasovića kojeg je publika nedavno imala priliku pogledati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, uspješno je započeo svoj festivalski život.

Ovaj, za hrvatske prilike, vrlo neuobičajen i od strane kritike odlično prihvaćen "film o filmu", na nedavno održanom SEEFestu (South East European Film Festival) u Los Angelesu osvojio je glavnu nagradu. Priznanje dolazi i iz Prištine gdje je na 6. međunarodnom filmskom festivalu, Nevio Marasović proglašen najboljim redateljem u selekciji balkanskih filmova. Do sada, Vis-A'-Vis je prikazan i na međunarodnim festivalima u Pekingu i Krakowu.

Vis-a-Vis premijerno je prikazan na prošlogodišnjem pulskom festivalu, gdje je osvojio Nagradu žirija mladih filmofila za najbolji film. Nakon toga je postao i prvi hrvatski film koji je osvojio Posebno priznanje na ZFF-u, a možda najveće priznanje su Marasović i ekipa dobili kad je glavni urednik filmskog portala Cineuropa, Domenico La Porta, Vis-A'-Vis uvrstio među najboljih pet europskih filmova 2013. godine. Glavne uloge u filmu tumače Janko Popović Volarić, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić i Daria Lorenzi Flatz a glazbu potpisuje Andrew Bird.

Vis-a-Vis: Trailer

"Vis-a-Vis" je priča o redatelju koji priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu Oca kritizira mu kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu Sina. Redatelj zove glumca "Sina" na otok Vis kako bi radili na scenariju i ulozi, te kako bi se time uvjerio da je donio ispravnu odluku oko njegova glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zimskog perioda, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koje se konstantno isprepliću s radnjom.

Po riječima redatelja, njegov novi film nastao je kao plod "intenzivne, hektične i impulzivne suradnje" s glumcima Jankom Popovićem Volarićem i Rakanom Rushaidatom. Konačni proizvod je mješavina stvarnih događaja, fikcije, improvizacija, pisanog scenarija, svađa, ljubavi, intuicije te dubokih analiza likova i njihovih motivacija u samom procesu snimanja, ustvrdio je Marasović.

hrvatski film festival nagrada nevio marasović vis a vis


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?