Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Vikend kino preporuka: Buđenje

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 21.06.2012. / Autor: Moj Film Vikend kino preporuka: Buđenje

Radnja filma Buđenje odvija se 1921. godine, u Engleskoj nakon rata, kad su brojni ljudi, lišeni svega, utjehu tražili u spiritualizmu. Progonjena smrću zaručnika Florence Cathcart (Rebecca Hall) koristi metodologoiju i razumna objašnjenja ne bi li raskrinkala teorije o nadnaravnome. Kad joj ponude da posjeti školu u selu imena Rookwood da bi istražila navodna viđenja duha dječaka, osjeća da to mora prihvatiti.

Postavlja zamke, prikuplja znanstvene dokaze i postupno počinje otkrivati tajne i misterij pojavljivanja duha čini se ničim do nestašlukom. Florence je spremna otići, no naježi se kad osjeti prisutnost koja se protivi razumu. Jedan od ravnatelja škole, Robert Mallory (DOMINIC WEST), zabrinut je za nju. Prestrašena je i zbunjena, ali odlučna otkriti o čemu se radi i ostati u školi nakon što ju djeca napuste i odu kući za Božić.

Buđenje: Trailer

S njome ostaju Maud (Imelda Staunton) na čiji je zahtjev Florence došla u školu, Tom (Isaac Hampstead-WrightI), dječak čiji se roditelji ne mogu brinuti za njega tijekom blagdana, i Mallory kojeg progone vizije prošlosti i rata u kojem se nedavno borio.

Sljedećih dana magličasta slika duha dječaka progoni Florence i ona počinje sumnjati u samu sebe te ne može dati logično objašnjenje bizarnih događaja. Florence i Mallory su sve dublje povezani osjećajem usamljenosti i zajedno se spremaju suočiti s vlastitim demonima.

Film Buđenje (The Awakening) režirao je Nick Murphy, scenarij su napisali Stephen Volk i Nick Murphy, a producenti su David M Thompson, Sarah Curtis i Julia Stannard.  U kinima od 21. lipnja.

Dominic West buđenje Imelda Staunton the awakening Rebecca Hall Nick Murphy


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?