Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

VFF: Pijani klinci i pokvareni čelnici u modernoj Rusiji

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 18.08.2014. / Autor: Moj Film VFF: Pijani klinci i pokvareni čelnici u modernoj Rusiji

Rusa Zvjaginceva ne treba posebno predstavljati pažljivim ljubiteljima filma. Svojim prvijencem, filozofski sugestivnim Povratkom oduševio je svijet 2003. godine. Pak u skorijoj je povijesti imao velikog uspjeha s moralnim traktatom o pravu na zločin, izvrsnim filmom Elena.

Njegov novi film Levijatan (Leviathan / Leviafan) dočekan je hvalospjevima a smješten je u današnju Rusiju kojom caruju pijani klinci, pokvareni čelnici i razbludne ženke.

Levijatan: Trailer

Jedna ne tako složna obitelj je u velikoj opasnosti kada lokalni čelnik krene ugrožavati njezin opstanak. Sve u malom obalnom mjestu na Barensovu moru gdje u plićaku plivaju čak i skeletoni ogromanjskih kitova. Reference na "putinovsku" Rusiju koje su se krenule rojiti nakon odgledanog filma bile su neizbježne.

 Levijatan (pak u originalnom  nazivu mitsko morsko biće), film je koji je na prošlom Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij. Hrvatska premijera ovog izuzetnog naslova je na 8. Vukovar Film Festivalu gdje će se film prikazati unutar popratnog program Svijet i to prvog dana Festivala, na lokaciji Perivoj dvorca Eltz u 21h.

 

festival vff vukovar film festival Levijatan Leviathan Leviafan


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?