Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

U kina stigao film nastao prema krimi romanu Patricije Highsmith

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 29.05.2014. / Piše: Mladen Šagovac U kina stigao film nastao prema krimi romanu Patricije Highsmith

Dva lica siječnja film je nastao prema romanu Patricije Highsmith autorice kriminalističkog serijala poznatog kao Riplijada, odnosno romana o prevarantu Thomasu "Tomu" Ripleyju.

Redatelju i scenaristu Hosseinu Aminiju ovo nije prva scenaristička adaptacija knjiškog predloška, dapače, 1997. nominiran je za Oscar u kategoriji najboljeg scenarija rađenog po predlošku - Krila golubice. Iako je posrijedi redateljski debi, kritika hvali "Dva lica siječnja" hvali kao kvalitetno vođen film pa na generatoru Metacritic broji 69%, a na Rotten Tomatoes 82% pozitivnih reakcija filmskih kritičara.

Dva lica siječnja: Trailer

Vrijeme radnje je smješteno u rane šezdesete godine prošlog stoljeća, što ustvari znači da je vrijeme radnje romana prema kojem je film nastao ostalo neizmijenjeno. Film prati karizmatičnog Chestera MacFarlanda i njegovu zavodljivu žena Colette, par koji krije brojne mračne tajne. Kada ih Rydel, mladi Amerikanac koji govori grčki te radi kao vodič, posjeti u njihovu luksuznom hotelu Chester ga zamoli da prebace tijelo onesviještenog čovjeka za kojeg tvrdi da ga je napao. Rydal se uvlači u nemoguću priču a pogotovo kada se poveća njegova simpatija prema ranjivoj Collete a u Chesteru probudi paranoja i ljubomora. U glavnim ulogama ovog napetog krimića ispunjenog prevratima su Kirsten Dunst, Viggo Mortensen i Oscar Isaac.

Producent Tom Sternberg priskrbio je prava na adaptaciju romana te je za razvoj projekta odabrao Aminija koji je već petnaestak godina sanjario o tome da baš on radi adaptaciju Highsmithinog romana.

Viggo Mortensen Kirsten Dunst Oscar Isaac The Two Faces of January Dva lica siječnja


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?