Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Toni Riff u dvorani Müller kina Europa

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 26.11.2013. / Piše: Mladen Šagovac Toni Riff u dvorani Müller kina Europa

Novi val se vraća u Zagreb! Ugasla zvijezda (koja nikad nije postojala) glazbenog Novog vala ovih dana gostuje u dvorani Müller gdje možete vidjeti spoj telefonskog seksa, droge i rokenrola.

Film govori o Toniju Riffu, ostarjeloj bosanskoj rock zvijezdi koja je glazbeno-scenske uspjehe iz osamdesetih godina proteklog stoljeća zamijenila depresivnom i praznom svakodnevicom, što njegova supruga uz pomoć vlasnika malog hotela Adria pokuša promijeniti organiziranjem povratničkog koncerta. Na duhovit način film tematizira probleme generacije koja je u vrijeme osamdesetih započinjala  svoje profesionalne karijere, kasnije nepovratno obilježene ratnom i poratnom situacijom  te tranzicijskim promjenama.

Adria Blues: Trailer

"Adria Blues", film Miroslava Mandića, nakon projekcije na ovogodišnjim Danima bosanskohercegovačkog filma u kinu Europa, prikazivat će se u sklopu redovnog kino repertoara od četvrtka, 28. studenog do petka, 6. prosinca. Redatelj i scenarist filma, Miroslav Mandić, publici je najpoznatiji kao jedan od autora popularne televizijske serije iz osamdesetih, ‘Top lista nadrealista’. ‘Adria blues’ Mandiću je prvi dugometražni film nakon gotovo dvadeset godina.  Film, nastao u slovensko-hrvatsko-bosanskohercegovačkoj koprodukciji s Propeler filmom kao hrvatskom koproducentskom kućom, trenutno je u redovnoj kino distribuciji, a prikazivan je i na međunarodnim festivalima među kojima valja izdvojiti International Film Festival Karlovy Vary, Sarajevo Film Festival te 34. Manaki Brothers International Cinematographers’ Film Festival u Bitoli.

Ekskluzivno za ovu prigodu pripremili smo scenu iz u kojoj možete doživjeti novovalni duh hotela Adria u kojem se odvija radnja filma "Adria Blues" i pogledajte kako izgleda oproštajni poljubac ugasle zvijezde rock'n'rola koja nikad nije postojala. Phonesex, droga i rokenrol... I, oproštaj s nostaglijama prije dva desetljeća ugaslog vremena.

Adria Blues: Isječak iz filma

Uz ‘Adria blues’ u dvorani Müller kina Europa prikazuju se i ostali filmovi s redovnog programa: španjolski film ‘Snjeguljica’, ‘Krugovi’ redatelja Srđana Golubovića te pobjednički film festivala u Veneciji ‘Pieta’ Kim Ki-Duka. U velikoj dvorani ovaj tjedan gostuje šesto izdanje filmske manifestacije ‘Dani bosanskohercegovačkog filma’, dok će se od 1. do 6. prosinca ondje održavati ‘Tjedan izraelskog filma’.

Kino Europa Dvorana Muller Adria Blues Miroslav Mandić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?