Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Tko liječi psihijatre?

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 20.01.2014. / Autor: Moj Film Tko liječi psihijatre?

Koliko vjerujemo ljudima samo zato što imaju bijelu kutu? Što točno znači uokvirena diploma na zidu? Novi film Zrinka Ogreste Projekcije donosi priču upravo o tome - tko su ljudi kojima povjeravamo najdublju intimu.

Psihijatri, psihoteraputi, defektolozi, psiholozi - osobe su kojima u ruke dajemo svoj život kako bi nam pomogli. Očekujemo od njih neki magičan odgovor koji će riješiti sve naše probleme. Zaboravljamo pri tom da se oni ne razlikuju od nas ostalih.

U Projekcijama osam stručnjaka pohađa edukaciju kako bi dobili cijenjeni certifikat. No, što oni kroz tu edukaciju zapravo dobivaju? Film otkriva njihove ambicije, ali i fobije. Malo pomalo oni pokazuju svoja prava lica, počinju svađe, manipulacije i međusobna optuživanja.

Projekcije: Trailer

Lik profesora Blaua, cijenjenog američkog stručnjaka koji vodi edukaciju, na zanimljiv način personificira našu potrebu za autoritetom, nekim tko će nam reći da smo bili dobri, za čiju ćemo se naklonost  boriti svim sredstvima. Ali, njega ćemo optužiti da ga jedino židovsko podrijetlo drži na visokoj poziciji. 

U ovom filmu koji se gleda u jednom dahu, glumački ansambl kojeg predvode Jelena Miholjević i Bojan Navojec točno je utjelovio hrvatsko drustvo načeto kolektivnom psihozom - gdje su neprijatelji Srbi, homoseksualci i Židovi.

Film Projekcije snimljen je prema scenariju Lade Kaštelan, a u ostalim se ulogama pojavljuju Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić, Jasna Bilušić i Vladimir Jurc.

U kinima od 23. siječnja.

hrvatski film projekcije zrinko ogresta


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?