Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Televizijska noć za "Fleke"

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 02.12.2013. / Piše: Mladen Šagovac Televizijska noć za "Fleke"

Hrvatska televizija večeras u podosta kasnijem terminu od prethodno najavljivanog prikazuje "Fleke", film redatelja Alde Tardozzia. Posrijedi je film koji je nezahvalno dočekan na domaćem terenu, dok je "vani" s pozamašnim odobravanjem obišao, također pozamašan, niz jakih festivala, a na nekima je i nagrađen (FEST-Beograd, Canada International Film Festival-Vancouver, Warsaw Film Festival-Vašrava).

Žanrovska mješavina filma "Fleke" uspješno se kreće od kriminalističkog, preko sramežljivih elemenata horrora do omladinske drame. Svakako vrijedno filmsko ostvarenje snimljeno unutar 25 radnih dana, prepričava jednonoćno prijateljstvo dvije tinejdžerice nastalo u histeričnim okolnostima silovanja, a potom i pljačke te ubojstva taksiste. Glavne uloge odlično tumače Iskra Jirsak u ulozi Lane, djevojke buržujskog backgrounda koja na početku priče izlazi na čvenk i Nika Mišković kao Irena koja je tipični produkt odrastanja na ulici kojoj će vožnja taksijem zauvijek promijeniti život.

Fleke

Redatelj Aldo Tardozzi televizijskoj publici prije filma "Fleke" ostao je u sjećanju kao redatelj na serijama "Dome slatki dome", "Periferija city" i "Bibin svijet". A prošle je godine hrvatsku festivalsku publiku oduševio kratkometražnim "Mucicom", svojim segmentom filma "Zagrebačke priče vol. 2".

Fleke: Trailer

Tardozzi je "Fleke" izgradio motiviran stvarnim događajem iz mladosti kada su dvije maloljetne djevojke 1998. godine u Sesvetama hicem u zatiljak iz revolvera Smith&Wesson, kalibra Magnum 357 presudile taksistu Zlatku Popoviću.

Htio sam napraviti film o surovoj urbanoj priči iz doba moje mladosti. Taj događaj me onda potaknuo na razmišljanje o dobru i zlu, pravdi i nepravdi, sudbini i slučajnosti. To nije film o tom događaju, to je film o mojim mislima i maštanjima koje je taj događaj pokrenuo.

"Fleke" možete pogledati večeras na 1. programu Hrvatske televizije 23:30h.

hrvatski film Mladen Šagovac fleke aldo tardozzi Iskra Jirsak Nika Mišković


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?