Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Svjetski rat Z: Brad Pitt oborio osobni rekord

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 25.06.2013. / Autor: Moj Film  Svjetski rat Z: Brad Pitt oborio osobni rekord

Svjetski rat Z u prvom je vikendu prikazivanja na američkom box officeu zaradio 66 milijuna dolara, čime je Brad Pitt nadmašio svoj dosadašnji osobni rekord koji je držao s filmom Gospodin i gospođa Smith (50 milijuna u prvom vikendu američkog BoxOffice-a).

Još zanimljiviji podatak je da se radi o drugom ikad (poslije Avatara) otvaranju originalnog akcijskog filma u Americi. Uz otvaranje animacije Čudovišta sa sveučilišta i drugog vikenda Čovjeka od čelika (koji je internacionalno prešao 400 milijuna dolara) bio je ovo po zaradi jedan od najboljih vikenda u povijesti američkog box officea.

Odlični rezultati stižu i sa ostalih 25 teritorija koji su Svjetski rat Z počeli prikazivati, pa ukupna zarada prvog vikenda iznosi 111,8 milijuna dolara. U Hrvatskoj je tijekom vikenda film ostvario 11.263 gledatelja, odnosno 395.071 kuna prihoda.

Brojke dokazuju kako se sav trud oko filma isplatio. Znači li to ujedno da Brad Pitt kreće u franšizu, ako je suditi po ovako sjajnom početku - izgledi su veliki.

Brad Pitt box office svjetski rat z world war z


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?