Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Svećenikovu djecu" pogledalo preko 100.000 gledatelja

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 21.01.2013. / Autor: Moj Film "Svećenikovu djecu" pogledalo preko 100.000 gledatelja

Komedija 'Svećenikova djeca' ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike i istim tempom  puni kino dvorane diljem Hrvatske, o čemu svjedoče najnovije brojke gledanosti! Naime, u samo 18 dana, film je pogledao 108.251 gledatelj čime je postao tek četvrti igrani hrvatski film u povijesti koji je uspio prijeći magičnu brojku od sto tisuća gledatelja. U skladu s tim podacima, 'Svećenikova djeca' zasad se nalaze na trećem mjestu  najgledanijih hrvatskih igranih filmova od osamostaljenja.

Redatelj Vinko Brešan tako je ostvario impozantan redateljski uspjeh: od pet najgledanijih hrvatskih kino filmova u posljednjih 22 godine, režirao ih je čak tri!

Svećenikova djeca: Trailer

Film o svećeniku koji dolazi na mali hrvatski otok i u želji da poveća natalitet započne bušiti kondome udruživši se s lokalnim prodavačem na kiosku i ljekarnikom krenuo je u službenu distribuciju prije tri tjedna, točnije 3. siječnja. Već prvog vikenda oborio je prvi rekord – s impresivnih 33.759 gledatelja postao je domaći film s uvjerljivo najboljim kino otvaranjem od osamostaljenja Hrvatske naovamo.

Nagrađena 100-tisućita gledateljica

Ovoga je vikenda u kinu Cineplexx Centar Kaptol u Zagrebu nagrađen jubilarni 100-tisućiti gledatelj, točnije gledateljica. Radi se o gospođi Nadi Valent iz Zagreba koja je u pratnji svoga supruga došla pogledati film nakon što je o njemu čula pozitivne kritike, a povodom kupnje njezine jubilarne kino ulaznice glumci iz filma Marija Škaričić i Nikša Butijer uručili su joj poklon: mobitel, pet filmskih hitova na DVD-u u izdanju Continental filma te Cineplexx karticu "Posebni prijatelj" pomoću koje će gledateljica u sljedećih godinu dana svakoga dana moći besplatno gledati filmove u Cineplexx kinima u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Uz "Svećenikovu djecu" najgledaniji domaći igrani filmovi od osamostaljenja su "Kako je počeo rat na mom otoku" kojeg je također režirao Vinko Brešan (preko 340 tisuća gledatelja) i "Što je muškarac bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara (preko 150 tisuća gledatelja). Ovim rezultatom i kino distribucijom na samom početku 2013. godine, "Svećenikova djeca" svakako će poslužiti kao poticaj za što boljim i kvalitetnijim plasiranjem domaćih filmova među publikom. Kino rezultat "Svećenikove djece" također je i dokaz da je domaća publika željna domaćih filmova te da je svakako spremna i voljna podržati i poticati hrvatsku kinematografiju.

komedija continental film box office Vinko Brešan hrvatski film cineplexx cineplexx centar kaptol svećenikova djeca


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?