Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Svećenikova djeca" uvrštena među najbolje europske filmove 2013.

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.09.2013. / Autor: Moj Film "Svećenikova djeca" uvrštena među najbolje europske filmove 2013.

Glavni odbor Europske filmske akademije, pod predsjedanjem Wima Wendersa, uvrstio je hrvatski film "Svećenikova djeca" redatelja Vinka Brešana u produkciji INTERFILMA među 46 najbolja europska filmska ostvarenja u 2013. godini. Time "Svećenikov djeca" postaju kandidat za nominacije za Europsku filmsku nagradu (nekadašnji Felix) u 18 kategorija (najbolji film, režija, scenarij, glumci..) koje se biraju glasanjem članova Europske filmske akademije.

Svećenikova djeca: Trailer

Europska filmska akademija osnovana je 1988. u svrhu promocije europskog filma i broji preko 2800 članova - europskih filmskih umjetnika i producenata. Nominacije za Europsku filmsku nagradu biti će objavljene na filmskom festivalu u Sevilli, a nagrade  će biti dodijeljene 7. prosinca 2013. na svečanoj dodjeli u Berlinu.

Film "Svećenikova djeca" najgledaniji je hrvatski film u 21. stoljeću, a svjetsku premijeru imao je na festivalu u Karlovy Varyma.

Vinko Brešan hrvatski film europska filmska akademija svećenikova djeca europska filmska nagrada


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?