Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Svećenikova djeca" najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 18.02.2013. / Autor: Moj Film "Svećenikova djeca" najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću

Zaključno s nedjeljom, 17. veljače film Vinka Brešana "Svećenikova djeca" koji je realiziran u produkciji Interfilma sveukupno je u hrvatskim kinima dosad vidjelo 155.139 gledatelja, čime je postao najgledaniji domaći igrani film u 21. stoljeću. Ovim rezultatom film "Svećenikova djeca" nadmašio je ukupan broj gledatelja dosadašnjeg rekordera, komedije "Što je muškarac bez brkova" redatelja Hrvoja Hribara iz 2006. godine.

Najgledaniji hrvatski igrani film od osamostaljenja je komedija "Kako je počeo rat na mom otoku" (342.000 gledatelja) istog redatelja iz 1996. godine.

Svećenikova djeca: Trailer

Film "Svećenikova djeca" u hrvatskim se kinima počeo prikazivati 3. siječnja 2013. godine. Već u prvom vikendu oborio je rekord gledanosti uz 33.759 gledatelja te tako ostvario  najuspješnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja.

Redatelj filma Vinko Brešan ovim je uspjehom postao prvi hrvatski redatelj čija su tri filma postigla brojku gledanosti veću od 100 tisuća. Komediju "Maršal" iz 1999. gledalo je 100.908 gledatelja.

Distribucija: Continental film

continental film box office Vinko Brešan kako je počeo rat na mom otoku gledanost svećenikova djeca


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?