Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Što je novo s Von Trierom?

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 04.08.2011. / Piše: Katarina Starčević Što je novo s Von Trierom?

Nakon ekscesa na Filmskom festivalu u Cannesu, Lars Von Trier ponovno stvara. Šoka i nevjerice neće nedostajati, što možemo već sada prognozirati prema temi koju film obrađuje. A ona je vjerno vantrierovska.

Novi će se film zvati Nymphomaniac, a pratit će erotski život žene od nula do 50 godina. Budući da Von Trier planira vrlo doslovno prikazati spolni odnos, napravit će dvije verzije filma: jedna će biti hardcore s eksplicitnim scenama seksa, a druga soft verzija namijenjena širokim masama. Kako će redatelj točno pristupiti ovoj temi, vidjet ćemo tek 2012. ili vjerojatnije 2013., jer snimanje počinje tek sljedećega ljeta.

A među novostima iz Von Trierova života nalazi se i jedna vrlo nezgodna i nelagodna za samoga redatelja. Naime, krivac za nedavnu tragediju u Norveškoj svojim je najdražim filmom imenovao upravo Von Trierov Dogville, što je redatelja vrlo neugodno iznenadilo.

"Zaista mi je mučno kada pomislim da je Dogville - za mene moj najbolji film - njemu poslužio kao neka vrsta scenarija. To je užasno! Zadnja je scena u Dogvilleu bolno slična Utoeyji", izjavio je redatelj. "Pitate me je li mi žao što sam snimio ovaj film? Da, ako ga je to inspiriralo, onda mi je žao što sam ga snimio."

cannes Lars Von Trier katarina starčević Filmski festival u Cannesu Nymphomaniac


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?