Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Sretni dokumentarci u Dokukinu KIC

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 29.10.2014. / Autor: Moj Film Sretni dokumentarci u Dokukinu KIC

U četvrtak 30.listopada u 21h svjedočite humorističnom sudaru kultura, istoka i zapada, Njemačke i Indije, koje usprkos svemu povezuje i sjedinjuje ljubav dvoje mladih "Amma i Appa" snimili su Franziska i Jay, budući mladi bračni par kojima na putu ka vječnoj sreći stoji još samo jedna sitnica - međusobno upoznavanje Franziskinih roditelja iz južne Njemačke te Jayevih iz južne Indije. Ovaj tjedan je u Dokukinu KIC rezerviran samo za dobre vibracije pa uz "Ammu i Appu", pogledajte ijedan od najzabavnijih recentnih dokumentaraca - "Dokumentarist"

Trenutak kojega se užasavaju svi mladi parovi zasigurno je međusobno upoznavanje njihovih roditelja. Nijemica Franziska I Indijac Jay odlučili su kamerom obilježiti ovaj važan događaj kojeg su njihove obitelji već neko vrijeme odgađale. Nakon svjetske premijere na Berlinskom filmskom festivalu te prikazivanja u službenom programu upravo završenog Zagreb Film Festivala, u Dokukino KIC dolazi dokumentarac "Amma i Appa"

Franziskini Mama i Papa već su trideset godina u sretnome braku, baš kao i Jayevi Amma i Appa. Došlo je vrijeme da njihova djeca saznaju što je zapravo potrebno za dug i uspješan brak bez obzira na kulturološku i vjersku okolinu u kojoj je sklopljen. Zbog svoje kćeri, Franziskini roditelji putuju u Indijiu gdje ih dočekuju Jayevi otac i majka koji su svoj dom prilagodili posjeti gostiju sa zapada -  promijenivši čak i toalet. I dok su se Franziskini roditelji vjenčali iz ljubavi, Jayevim nikad nije ni palo napamet sumnjati u ispravnost dogovorenih brakova. Usprkos razlikama koje djeluju nepomirljivo, ovi stranici pred našim očima postaju obitelj.

"Amma i Appa" pogledajte u:

  • četvrtak 30.10. u 21h
  • petak 31.10. u 21h
  • subotu 1.11. u 21h
  • nedjelju 2.11. u 19h
  • petak 7.11. u 21h
  • subotu 8.11. u 21h.

Trailer - Amma i Appa

U subotu u 19 h pogledajte iznimno zabavnu, ali i dirljivu latvijsku priču o odnosu redatelja i subjekta njegovog snimanja - "Dokumentarist" koja je u Zagrebu prikazana uslužbenom programu ZagrebDoxa.

Inta je starija seljanka oštrog jezika koja živiu malenoj kući na vrištini u blizini Rige. Redatelj Ivars Zviedris posjećuje je kroz godinu dana, te u tom periodu snima i uhodi dok ona na njega baca uroke, vrijeđa ga i ponižava. Mijenjaju se godišnja doba, a tako i njihov odnos;vole se, pa se mrze,  ručaju skupa, pa mu Inta želi razbiti kameru. Pozitivna energija odnosa glasne starice i šutljivog snimatelja, držat će vam osmjeh na licu tokom cijelog filma, a osim Intinog osebujnog karaktera, Ivars na zabavan način kritizira prirodu svog posla  - dokumentariste. "Dokumentarist" je na programu Dokukina KIC u subotu 1.11. u 19 h te u nedjelju 2.11. u 21 h.

Trailer - Dokumentarist

trailer dokukino zff zagreb film festival dokumentarist dokukino KIC amma i appa


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?