Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Snježno kraljevstvo" rastura Box Office

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 02.12.2013. / Piše: Mladen Šagovac "Snježno kraljevstvo" rastura Box Office

Prošlog vikenda u kina je stigla dugo očekivana Disneyeva bajka Snježno Kraljevstvo. Radnja animiranog filma inspirirana je bajkom o Snježnoj kraljici H.C. Andersena, koja se u animiranom izdanju pojavljuje u nikad zabavnijoj priči o ljubavi, prijateljstvu i avanturama koje zima donosi.

Snježna kraljica odvest će vas u avanturu Snježnim kraljevstvom uz neustrašivu optimisticu Annu koja, uz pomoć gorštaka Kristoffera i nespretnog snjegovića Olafa prkosi ledenim opasnostima dok traga za sestrom Elsom čije su ledene magične moći ovile kraljevstvo u vječnu zimu. Uz mistična bića, neočekivane prevrate i prijateljstva Disney donosi još jednu poslasticu za cijelu obitelj.

Da Walt Disney Studio i dalje najbolje zna kako se stvara prava animirana čarolija potvrđuje i kritika i publika. Naime, na internet generatoru najnoviji Disneyev kino hit prikupio je do sad 85% pozitivnih reakcija filmskih kritičara, dok je publika reagirala još pozitivnije s 91% odgovora da im se film svidio. Snježno kraljevstvo uvjerljivo je poguralo rekorde svojih tvoraca, tako da je u prošlom vikendu zabilježilo najbolje otvaranje od svih prethodnih Disneyevih crtića.

Jednak uspjeh vidljiv je i u hrvatskim kinima, gdje su dvorane pune, a klinci pa i oni malo stariji oduševljeni s Annom, Elzom, Olafom i ostatkom šarmantne družine. 

Snježno kraljevstvo: Trailer

Snježno kraljevstvo u kinima će igrati kroz čitav blagdanski te zimski period, a Dave Hollis, potpredsjednik distribucije W. Disney studija, prognozira dugoročan i rekordan uspjeh filma  obzirom da nema puno obiteljskih filmova koji dolaze u kina u nadolazećem periodu i koji bi predstavljali konkurenciju čarobnom Snježnom Kraljevstvu. Hollis ovo temelji na izdašnim financijskim podacima prikupljenim pak na financijskom filmskom generatoru Box Office Mojo gdje je moguće vidjeti da je "Snježno kraljevstvo", u deset dana prikazivanja u Americi i svega nekoliko dana u svijetu, zaradilo 110.056.000 američkih dolara. Ni u Hrvatskoj rezultati nisu ništa lošiji gdje je film "Snježno kraljevstvo" u svega četiri dana prikazivanja okupio 13.092 gledatelja, ostvarivši prihod od 385.942,00 kn.

"Snježnu kraljicu" režirali su Disneyevi redatelji nove generacije Jennifer Lee koja se proslavila scenarijem za prošlogodišnji film "Krš i lom", te Chris Buck koji je nakon dugogodišnjeg rada u odjelu animacija svoj puni redateljski potencijal pokazao u animiranoj komediji "Divlji valovi" iz 2007. godine, a koja je konkurirala za Oscar u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Frozen Disney box office Walt Disney animirani film zarada Snježno kraljevstvo


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?