Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Snimaju se "Zagonetni dječak" i "Šegrt Hlapić"

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 10.09.2012. / Izvor: HAVC Snimaju se "Zagonetni dječak" i "Šegrt Hlapić"

U velikoj dvorani Hrvatskog audiovizualnog centra danas je održana press konferencija povodom početka snimanja dugometražnih igranih filmova Zagonetni dječak redatelja Dražena Žarkovića i scenaristice Hane Jušić i Šegrt Hlapić scenarista i redatelja Silvija Petranovića, oba prema poznatim hrvatskim dječjim romanima.

Zagonetni dječak nastavak je napete detektivske priče Koko i duhovi, prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg kino-hita koji je u hrvatska kina privukao 86 000 gledatelja. Film nastaje prema istoimenom dječjem kriminalističkom romanu Ivana Kušana u produkciji Kinorame. Šegrt Hlapić se temelji na dječjem klasiku spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, najobjavljivanijem hrvatskom dječjem romanu koji je preveden na više desetaka jezika. Iz produkcijske tvrtke Maydi Film najavljuju Šegrta Hlapića kao zabavu za cijelu obitelj, posebno ističući važnost finalizacije u 2013. godini, u kojoj se obilježava stota obljetnica objave Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića.

Press konferenciju je otvorio ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar riječima:

Ovo je osmi i deveti cjelovečernji film koji se počinje snimati u 2012, ali nije zadnji. Osim Brešanove tradicijske komedije drugi su bili teški, festivalski, a filmovi koje sad najavljujemo otvaraju prostor kina za cijelu domaću publiku.

Uz producenticu Ankicu Jurić Tilić, Zagonetnog dječaka su predstavili redatelj Dražen Žarković, scenaristica Hana Jušić, Daniel Kušan, redatelj filma Koko i duhovi koji ima umjetnički nadzor nad cijelim serijalom o Koku, Antonio Parač koji igra Koka, Vanja Markovinović koja glumi Kokovu frendicu Marijanu i Karlo Maloča koji igra Kokovog prijatelja Tomu. Na press konferenciji je bio prisutan i Martin Milinković iz Continental filma, tvrtke zadužene za distribuciju Zagonetnog dječaka. Milinković je najavio kako će film u hrvatskim kinima zaigrati u veljači 2013.

Čudnovate zgode Šegrta Hlapića su predstavili producentica Maydi Mervar Petranović, redatelj Silvije Petranović, glumac Milan Pleština koji će utjeloviti Crnog Čovjeka i snimatelj Mirko Pivčević. Šegrt Hlapić je svojevrsni film ceste, te će se snimati na lokacijama između Zagreba i Osijeka. . Nulta klapa pala je prošloga tjedna u Baranji, a tu su još i Lekenik, Odransko Polje, zagrebački Gornji grad i Osijek. Na javnim audicijama održanim u Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu kao i dječjim kazalištima, sudjelovalo je oko 2000 djece između kojih su izabrani glavni glumci za uloge Šegrta Hlapića i Gite, ali i ostala djeca koja će nastupiti u filmu.

Uz Milana Pleštinu, u filmu se pojavljuju Goran Navojec (Majstor Mrkonja), Hristina Popović (Majstorica), Livio Badurnia (šef cirkusa) i Bojan Navojec. Vizualno - film će biti blizu starim fotografijama koje nisu bile kolor, nego kolorirane. Dovršetak snimanja planira se 15. studenoga 2012.

hrvatski film havc koko i duhovi ivan kušan Hrvoje Hribar snimanje Koko dječji film čudnovate zgode šegrta hlapića šegrt hlapić zagonetni dječak ivana brlić mažuranić obiteljski film


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?