Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Slika koja nedostaje" redatelja Rithyja Panha u kinima od 20. ožujka

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 14.03.2014. / Autor: Moj Film "Slika koja nedostaje" redatelja Rithyja Panha u kinima od 20. ožujka

Nakon što je osvojio nagradu  za "Un Certain Regard” ili "Izvjestan pogled” na jednom od najprestižnijih filmskih festivala u Cannesu, dokumentarni film "Slika koja nedostaje” nominiran je i za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma.

Kultni kambodžanski redatelj Rithy Panh ovim filmom zaista je složio sliku koja nam je nedostajala u svemu što smo znali o režimu Crvenih Kmera i to na posve originalan način. Kombinacijom arhive, detaljnog emotivnog dokumentarnog pripovjedanja i sa stotinom malih drvenih lutkica prikazao je cijelu jednu mini-epohu vlastitog života s kraja 70-ih godina. Tada jedanaestogodišnjak, Pahn je svjedočio svom zlu koje se nadvilo nad ovu zemlju, a ovim filmom suptilno nam je podastro svoje djetinjstvo u tada, sasvim sigurno, najparoničnijoj zemlji na svijetu. No, on se othrvao osuđivanju i na posebno suptilan i vizualno fascinantan način, pokazao zašto ga smatraju jednim od najoriginalnijih nezavisnih redatelja današnjice.

Slika koja nedostaje: Trailer

Kino pretpremijera filma održat će se 19. ožujka u Dokukinu Grič. Ulaznice za pretpremijeru prodavat će se po promotivnoj cijeni od 15 kuna. Film će se od 20. ožujka početi prikazivati i u drugim kinima u Hrvatskoj, 20.03. - Dubrovnik(Kino Sloboda), Vodice (Pou, Kino Vodice), 29.03.- Zabok (Pou Zabok),27.03. -Split,(Kino Ekran), 28.03.- Novska, (Kino Novska), 29.03- Varaždin, (Kino Galerija), 3.04. - Velika Gorica(Pou Velika Gorica). Distributer filma je Restart Label.

dokumentarac dokumentarni dokukino slika koja nedostaje Rithy Panh


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?