Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Sjećanje na Johna Candyja

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 07.03.2014. / Autor: Mladen Šagovac

Teško je vjerovati da je prošlo 20 godina od smrti kanadskog komičara Johna Candyja. Oni koji su odrastali osamdesetih i devedesetih prošlog stoljeća itekako dobro ga pamte, a i vole. Rođen je 1950. godine u Ontariju, a prvu manju ulogu ostvario je 1973. godine filmu u "Class of '44", nastavku filma "Ljeto '42".

Mislim da sam postao glumac kako bi se mogao sakriti od samog sebe. Glumom možete pobjeći u lik kojeg igrate.

I u koga god se John Candy sakrio, dao bi mu jedinstvenu toplu notu zbog čega već sama pomisao da ćete gledati film u kojem glumi John Candy zaziva osmjeh na lice. Status priznatog komičara stječe sredinom sedamdesetih godina ulaskom u komičarsku trupu Second City, doduše status filmske zvijezde dobiva tek filmom "Splash" 1984. godine u kojem nastupa uz Toma Hanksa. Filmski veteran s nastupima u više od 40 filmova, preminuo je prije dva desetljeća, 4. ožujka 1994. godine u Meksiku od srčanog udara usred snimanja filma "Wagons East!". A evo i malog osvrta na uloge koje nam je zauvijek ostavio.

STRANICA 1 OD 10 SLJEDEĆA
1

Harvey Crumb - Tko je Harry Crumb / Who's Harry Crumb? (1989)

John Candy je detektiv Crumb, uvrnuta i korpulentnija verzija Inspektora Clouseaua. Teško da bismo mogli reći da je film bolji od Pink Pantera, ali je Candy i tu pokazao da zna biti zabavan.

STRANICA 1 OD 10 SLJEDEĆA

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Mladen Šagovac john candy

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?