Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Rio 2: Simpatičan obiteljski izlet

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 14.04.2014. / Autor: Mladen Šagovac Rio 2: Simpatičan obiteljski izlet

20th Century Fox i Blue Sky Studios na krilima uspjeha prvog filma, očekivano su poželjeli inkasirati potencijal godine u kojoj se nogometni mundijal održava u Brazilu. Redatelj je još jednom proslavljeni Brazilac Carlos Saldanha, čovjek koji je radio na svim filmovima "Ledeno doba".

Nekoliko godina nakon što su se plavi makao Blu i njegova odabranica Žuli sreli, zaljubili te skrasili unutar ornitološkog rezervata, njihovo je gnijezdo sad bogatije za tri člana. S malenom Biom, Carlom i Tiagom krenut će u pustolovinu života, u srce amazonske prašume gdje će šlampavi plavi papagaj upoznati svog punca, ali i suprotstaviti se opasnosti koja prijeti cijelom jatu plavih papiga. A u filmu se ponovo pojavljuje i Bluov stari neprijatelj Nigel koji žudi za osvetom - smrtonosnom.

Kao i prvi film, "Rio 2" je pun stereotipova, razumljivo uglavnom brazilskih. Humor je sasvim solidan te što je najbitnije razumljiv za djecu ali i dovoljno dopadljiv odraslima. Ono što bi zrelijoj publici moglo zasmetati je jak utjecaj američkih obiteljskih komedija u kojima su djeca tek puki side-kickovi, popratni materijal vezan uz centralnog lika kao da se ne radi o filmu za djecu. Na žalost toj konfuziji pridonosi i pod radnja o odnosima na relaciji punac-zet, kao da klinci znaju da zetovi moraju impresionirati punca, ili da punci obično smatraju da ni jedan zet nije dovoljno dobar. Ispada da su baš brazilski stereotipovi najbolji elementi filma. Proputovanje kroz Brazil je dočarano kroz prikaz trodimenzionalne slikovnice sa skočnim slikama pa klinčadija ima prilike i ponešto više naučiti o Brazilu. Skriveno jato plavih macao papiga pak je dočarano kao izolirano pleme amazonskih Indijanaca koje se skriva od modernog čovjeka koji sa sobom ne donosi ništa dobrog i ništa prirodno. A nesuglasice se rješavaju na "brazilski način" - zabijanjem golova. U obiteljsku su priču ugurane još i simpatično skrojene poduke o zdravoj prehrani. Sve u svemu, film "Rio 2" zadovoljava.

Rio 2: Trailer

Simpatičan filmić na razini obiteljske zabave, za djecu i odrasle.  Teško da ga možemo usporediti s daleko kompleksnijim i urnebesnijim filmom "Ledeno doba", no svakako je na razini svog prethodnika pa čak i malo bolji jer u suštini ničime ne ovisi o prethodniku a savršeno se na isti nastavlja. Ovakvi filmovi svode se na komediju i to "Rio 2" nudi. Ukoliko birate koji ćete gledati, svakako odaberite sinkroniziranu verziju. U dosta animiranih filmova do sad se ispostavilo da naši glumci bolje rade sinkronizacije od stranih, a najbolji primjer tome je "Ledeno doba".

recenzija kritika 20th century fox Mladen Šagovac animirani film Rio Blue Sky rio 2 Carlos Saldanha


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?