Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Queer MoMenti predstavljaju dokumentarac o libanonskom zatvoru

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 16.06.2013. / Autor: Moj Film Queer MoMenti predstavljaju dokumentarac o libanonskom zatvoru

Tijekom 15 mjeseci 45 zatvorenika, od kojih su neki posve nepismeni, zajedno su radili na adaptaciji poznate drame Reginalda Rosea 12 Angry Man (svjetski poznate zbog filma Sidneya Lumeta s Henryem Fondom). Odabir ove drame, koja se dotiče tema opraštanja, samorazvoja, stigme i nade, nikako nije slučajna. Daccache je izvornom tekstu nadodao monologe, pjesme i koreografiju koje su stvorili zatvorenici.

12 ljutih Libanonaca12 ljutih Libanonaca (2009)12 Angry Lebanese: The Documentaryredatelj: Zeina Daccacheuloge: Zeina DaccacheViše informacija o filmu »

Ovaj upečatljiv dokumentarac koji se nikako ne smije propustiti, uključuje probe, seanse dramske terapije i intervjue, razotkrivajući intenzitet dostojanstva i očaja zatvorenika, jednako kao i karizmatičnu neiscrpnu redateljevu energiju i strpljenje.

Film je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film i nagradu publike na Dubai Film festivalu, te nagradu publike na Dox Box festivalu u Damasku. Možete ga pogledati 20.06. u 21:00 i 21.06. u 19:00 u kinu Europa.

dokumentarni queer 12 ljutih libanonaca 12 angry Lebanese


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?