Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Prvi trailer za "Prometeja" došao je iz mračnog, dubokog svemira

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 22.12.2011. / Autor: Ivan Čupić Prvi trailer za "Prometeja" došao je iz mračnog, dubokog svemira

Napokon! Nakon gotovo mjesec dana špekulacija i nabrijavanja forumskog tipa, još jedan veliki igrač uletio je u teren filmske 2012. godine! Riječima redatelja Ridleyja Scotta ("Gladijator"), okorjelog Britanca koji dolazi iz "škole koja pridaje važnost svakom, pa i najmanjem detalju", "Prometej" je čistokrvna, mračna, intrigantna znanstvena-fantastika za nešto ozbiljniju publiku. Dodali bismo i olakšavajuće napokon - ipak nas je sir Ridley podario neospornim klasicima žanra, "Alien" i "Blade Runner", a posljednji uistinu kvalitetni uratci ZF-a bili su "Distrikt 9" i "Star Trek" (2009.), odnosno "Avatar" Jamesa Camerona.

Iako još uvijek nemamo ideje kako je to scenarist Damon Lindelof ("Lost") povezao priču "Alien" serijala i "Prometeja", navodno prequela, Scott i dalje inzistira da se radi o sličnom DNK, ali sasvim drugačijoj priči, pa čak i svemiru. Poveznica neosporno ostaje upečatljivi "Space Jockey", biomehaničko biće koje smo imali prilike upoznati na planetu LV-426 ("Alien"), a koje se nalazilo na misterioznom srušenom brodu na početku filma.

"Bio je divan, ali ostario je", komentar  je 74-godišnjeg Ridleyja Scotta na originalnu kreaciju švicarskog umjetnika H. R. Gigera. "Sada ima naranču u ustima."'

Produkcija 3D spektakla vrijednog 100 milijuna dolara obavijena je velom tajne od prvog dana snimanja na hladnim islandskim lokacijama, stoga i ne čudi činjenica da je svaki aspekt znanstveno-fantastične poslastice vješto skriven u moru tajanstvenosti, kontradikcije te, sada kada imamo i prvi trailer, iznimno poticajnih, ambicioznih sekvenci.

Ovo je Bog protiv Znanosti, priča o preživljavanju ne samo posade broda, već i čitave ljudske civilizacije. Krećemo se u jednom sasvim suprotnom smjeru, ali obećajem vam, radnja je atraktivna od prvih minuta.

-Ridley Scott

Prometej: Trailer

Posadu broda čine: Noomi Rapace, Charlize Theron, Michael Fassbender, Guy Pearce i Idris Elba. Što još čekate? Uživajte u napetoj seriji sličica koje će nas zasigurno oduševljavati na velikim ekranima sljedećeg ljeta, premijera se očekuje već početkom lipnja.

Alien Ridley Scott trailer Ivan Čupić Cafe Cinema Prometej Prometheous


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?