Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Potraga za Sugar Manom - Oskarom nagrađeni dokumentarac koji se ne propušta!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.04.2013. / Autor: Moj Film Potraga za Sugar Manom - Oskarom nagrađeni dokumentarac koji se ne propušta!

Dokumentarac Potraga za Sugar Manom (Searching for Sugar Man), od 11. travnja starta u hrvatskim kinima. Dobitnik dviju nagrada na Sundance film festivalu te osvajač Oscara za najbolji doku, film je to koji priča misterij oko" nestanka" jedne kultne pjevačke zvijezde, Sixta Rodrigueza.

Ranih 70ih Sixto Rodriguez je bio folk pjevač iz Detroita koji je imao kratku karijeru u kojoj je izdao dva dobro primljena no slabo prodana albuma. No njegova se priča nastavila i to u Južnoj Africi gdje je postao pop ikona i inspiracija za nove generacije. Nakon što se proširila vijest o njegovu samoubojstvu nekoliko je fanova odlučilo doznati kakva je prava sudbina njihovog idola. Ono što slijedi bizarna je i potresna priča u kojoj su svakako otkrili više nego što su se nadali.

Potraga za Sugar Manom: Trailer

Najteži je dio projekta bio uvjeriti "prave" ljude u vrijednost priče. Bilo je evidentno da je priča odlična, skoro pa nevjerojatna. Mislio sam da je to dovoljno da privuče ulagače. Činjenica da se cijela priča dogodila i način na koji se dogodila. No puno je toga počivalo na mojoj zanesenosti i uvjerenju u vrijednost projekta iako je bilo trenutaka kad sam mislio da ću morati odustati.

- govori redatelj.

Na sreću nije odustao i film je napravljen. Snimao se otprilike tri mjeseca no bile su potrebne duge četiri godine da ga se dovrši. Za razliku od drugih dokumentaraca, Potraga za Sugar manom nije samo kolekcija iskaza već kolaž gradova, naracija i intimnih ispovijedi...

dokumentarni Discovery film i Video doku potraga za sugar manom searaching for sugar man


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?