Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Posljednja ambulantna kola Sofije" u Hrvatskoj kino distribuciji

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 13.12.2012. / Autor: Moj Film "Posljednja ambulantna kola Sofije" u Hrvatskoj kino distribuciji

Od 18.12. projekcijom u zagrebačkom Dokukinu KIC u u hrvatsku kino distribuciju kreće jedan od najnagrađivanijih europskih dokumentaraca ove godine Posljednja ambulantna kola Sofije / Sofia’s Last Ambulance bugarskog redatelja Iliana Meteva, nastao u njemačko-hrvatsko-bugarskoj koprodukciji. Hrvatski koproducent je zagrebačka kuća Nukleus Film.

Film koji je premijeru imao na zadnjem Cannes Film Festivalu gdje je u programu Tjedna kritike osvojio nagradu France 4 Visionary Award da bi uslijedile nagrade za najbolji dokumentarac u prestižnim Karlovym Varima (Karlovy Vary International Film Festival), Srebrna Golubica (Silver Dove) u Leipzigu (DOK Leipzig), Silver Eye u Jihlavi, nagrada za najboljeg redatelja na talijanskom festivalu Festival dei Popoli te još šest nagrada u Slovačkoj, Rusiji, Švicarskoj, Portugalu, na Kosovu i Bosni i Hercegovini. I vjerujemo da tu nije kraj.

Posljednja ambulantna kola Sofije: Trailer

Film prati tri člana ‘posade’ jednih od samo 13 ambulantnih kola koliko ih je preostalo u dvomilijunskoj Sofiji, glavnom gradu Bugarske te avanture vozača, doktora i sestre koji jureći po izbušenim cestama bugarske metropole pokušavaju spasiti svakoga koga to mogu u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Pušeći cigaretu za cigaretom i neposredno osjećajući korumpirani zdravstveni sistem zemlje, jedino što im preostaje je humor i nepresušna energija koju ulažu u svoj posao.

Hrvatsku premijeru film je imao na zadnjem Pula Film Festivalu te kasnije i u konkurenciji Motovun Film Festivala.

U Hrvatskoj distribuciju započinje 18.12. u Dokukinu KIC uz gostovanje hrvatskog producenta Siniše Juričića, a u siječnju i u pulskom Kinu Valli, riječkom Art kinu Croatia, te Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu (24. – 27.1.), u Splitu, Vinkovcima i Zaboku, a tijekom veljače u još desetak kina u Hrvatskoj.

Distribucija: Restart label.

kino dokumentarni restart posljednja ambulantna kola sofije restart label dokukino KIC


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?