Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Politički film" Huberta Saupera u Dokukinu

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 06.05.2014. / Autor: Moj Film "Politički film" Huberta Saupera u Dokukinu

Restart i Subversive Film Festival u Zagreb dovode poznatog austrijskog redatelja s francuskom adresom, Huberta Saupera, redatelja velikih dokumentaraca 'Darvinova noćna mora' i 'Dolazimo u miru'.

Sauper će u četvrtak, 8. svibnja s početkom u 16 sati u Dokukinu u Griču (Jurišićeva 6) održati masterclass ili kako ga on naziva 'susret s publikom' pod nazivom 'Politički film' gdje će govoriti o novim audiovizualnim formama i otporu na filmu kroz svoj dokumentarističko-politički rad.

Hubert Sauper autor je desetak, uglavnom dokumentarnih filmova, a u širu slavu stekao je po multiuspješnom dugometražnom dokumentarcu 'Darvinova noćna mora' iz 2004. godine, nagrađenom desecima festivalskih nagrada, slavljenom od kritike i publike, a krunu uspjeha predstavlja nominacija za Oscara za najbolji dokumentarni film.

Deset godina kasnije, vratio se s filmom 'Dolazimo u miru' / 'We Come as Friends', premijerno prikazanom na zadnjem Berlinaleu gdje je osvojio 'Peace Film Prize', snimanom nekoliko godina u najmlađoj državi na svijetu, u Južnom Sudanu.

Film igra u dokumentarnoj konkurenciji Subversive Film Festivala u srijedu 7.5. u 20 sati u kinu Europa, nakon čega ćete moći razgovarati s redateljem.

Ulaz na masterclass u Dokukino je besplatan.  Distributer filma je Restart label.

festival subversive film festival dokukino masterclass restart restart label Hubert Sauper Dolazimo u miru


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?