Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Pogrešna dostava" kreće u kino distribuciju

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 30.01.2014. / Autor: Moj Film "Pogrešna dostava" kreće u kino distribuciju

Film ‘Pogrešna dostava’ (‘The Lunchbox’, 2013.) indijskog redatelja Ritesha Batre od 6. veljače dolazi na program kina Europa te ostalih nezavisnih kina u Hrvatskoj. ‘Pogrešna dostavapobjednik je posljednjeg izdanja Zagreb Film Festivala u kategoriji cjelovečernjeg filma, a premijerno je prikazan proljetos na Međunarodnom festivalu u Cannesu, gdje je u sklopu programa sekcije za debitantske filmove Tjedan kritike osvojio glavnu nagradu.

Film koji Screendaily opisuje kao čežnjivu i elegantnu ljubavnu priču s ulica Mumbaija, govori o specifičnom mumbajskom fenomenu dostave užine. Tzv. dabbawallasi svakog dana prenose čak 4 milijuna posuda s toplim obrocima iz kuhinja marljivih indijskih domaćica do ureda njihovih zaposlenih supruga. U fokusu ovog filma jedna je kutijica za ručak koja slučajno završi na krivoj adresi, no koja poveže dvoje neznanaca: usamljenu domaćicu Ilu koja ukusnim obrocima nastoji spasiti brak, te srednjovječnog Saajana pred umirovljenjem.

Pogrešna dostava: Trailer

U glavnim su ulogama poznati indijski glumac Irrfan Khan, čije je ime globalnu pažnju zadobilo s ulogom ostvarenom u filmu ‘Milijunaš s ulice’ (‘Slummdog Millionaire’, 2008.), a kvalitetu potvrdilo ulogom u filmu ‘Pijev život’ (‘Life of Pi’, 2012.) čuvenog Anga Leeja, te indijska filmska i kazališna glumica Nimrat Kaur. Redatelj Ritesh Batra prije ‘Pogrešne dostave’ snimio je više kratkih filmova, od kojih je nekoliko postiglo zapažene uspjehe na međunarodnim festivalima, poput filmova ‘Taksi Gareeba Nawaza’ (‘Gareeb Nawaz’s Taxi’, 2010.) i ‘Café Regular, Cairo’ (2012.).

Pogrešna dostava’ nastala je u internacionalnoj koprodukciji (osim matičnih indijskih, film su producirale i njemačke, francuske i američke produkcijske kuće), a zanimljivost je da su jedni od koproducenata Čedomir Kolar i Danis Tanović sa svojom francuskom produkcijskom tvrtkom Asap Films. 

Kino Europa zff zagreb film festival indijski film pogrešna dostava the lunchbox irrfan khan nimrat kaur Ritesh Batra


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?