Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Philip Seymour Hoffman (1967-2014)

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 03.02.2014. / Autor: Mladen Šagovac

Svijet je ostao šokiran nakon što je jučer pod još nerazjašnjenim okolnostima preminuo glumac Philip Seymour Hoffman. Rođen je 1967. u Fairportu a glumom se počeo baviti još u srednjoj školi, nakon čega je upisao Dramu na New York University's Tisch School of the Arts gdje je diplomirao 1989. godine. Filmsku karijeru začeo je 1991. godine u filmu nezavisne produkcije "Triple Bogey on a Par Five Hole" ali će ga publika prepoznati tek 1997. u drami Paula Thomasa Andersona, "Kralj pornića". A nakon uloge Trumana Capotea 2005. godine stekao je reputaciju jednog od najboljih glumaca svoje generacije.

Prošle je godine utjelovio Plutarcha Heavensbeea u kino hitu "Igre gladi: Plamen", a trebali bismo ga gledati i u nastavku "Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio" koji je već snimljen. Četvrti nastavak je trenutno u fazi snimanja, a glumac Philip Seymour Hoffman je bio nadomak završetka rada na ovom filmu. Beživotno tijelo Philipa Syemoura Hoffmana jučer je, u nedjelju, u njegovom stanu pronašao asistent koji se zabrinuo jer nije mogao stupiti u kontakt s glumcem. Donosimo neke od uloga po kojima ćemo pamtiti Philipa Seymoura Hoffmana.

STRANICA 1 OD 11 SLJEDEĆA
1

Scotty J. - "Kralj pornića" (1997)

Uloga pretjerano entuzijastičnog ton majstora zatreskanog u porno glumca Dirka Diglera (Mark Whalberg), u filmu "Kralj pornića" (Boogie Nights), Paula Thomasa Andersona za Phillipa Seymoura Hoffmana bila je prekretnica u karijeri.

STRANICA 1 OD 11 SLJEDEĆA

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

smrt Mladen Šagovac Philip Seymour Hoffman glumac

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?