Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Oskarovski kutak u Dokukinu: Slatkica i boksač

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 08.04.2014. / Autor: Moj Film Oskarovski kutak u Dokukinu: Slatkica i boksač

Od srijede, 09.04. u 19.00h u zagrebačkom Dokukinu pogledajte neodoljivu refleksiju o ljubavi, žrtvi i kreativnom duhu u njujorškoj priči o kaotičnom četrdesetogodišnjem braku poznatog "boksačkog" slikara Ushio Shinohara i njegove supruge, umjetnice Noriko.

"Slatkica i boksač" nominiran je za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji dokumentarni film 2014., osvojio je  nagradu za režiju na Sundance FF, te posebno priznanje na London FF  a od srijede je na redovnom repertoaru Dokukina .

Mangup i kontraverzni mladi umjetnik u Tokiju - Ushio, činio se kao predodređen za slavu. Ipak, nije postigao gotovo nikakav komercijalni uspjeh pa je 1969., u potrazi za međunarodnim priznanjem, preselio u New York. Kada je 19-godišnja Noriko stigla na studij umjetnosti, zaljubila se u Ushioa te napustila školovanje kako bi postala partnerica i pomoćnica nestašnom suprugu. Tijekom braka, uloge su se promijenile. Danas, navršivši 80, Ushio se bori da uspostavi svoju umjetničku ostavštinu, dok je Norikoina snažna fascinacija Ushiom dobila novu dimneziju koju će vam sama ispričati kroz divne stripovske akvarele i crteže tušem pod nazivom Slatkica i boksač, za koje je napokon dobila zasluženo priznanje.

Slatkica i boksač: Trailer

Dirljivi portret para koji se hrva s vječnim temama žrtve i partnerstva nasuprot životu posvećenom umjetnosti. Oni su savršen prikaz umjetničke simbioze - a njihova igra traje i danas, osjetiti ćete je u svakom kadru.

Ovo nije film o ljubavi umjetnika, nego obrnuto, portret dva talentrana umjetnika, nevjerojatno drugačijih stilova i senzibiliteta - koji su u braku.

dokumentarni dokukino art kino grič slatkica i boksač Cutie and the Boxer


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?