Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Novo u Dokukinu KIC: Svijet pred njom

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 11.02.2013. / Autor: Moj Film Novo u Dokukinu KIC: Svijet pred njom

Od utorka, 12.02. u Dokukinu KIC nemojte propustiti najbolji ovogodišnji kanadski dokumentarac Svijet pred njom. Apsolutni doku-pobjednik Tribeca Film Festivala, na nov način prikazuje Indiju podijeljenu između modernosti i tradicionalnosti.

Svijet pred njom: Trailer

U zemlji vidljivih kontrasta i striktno podijeljenih svjetonazora, redateljica Nisha Pahuja pred kameru je dovela dva oprečna svijeta - djevojke željne uspjeha na izboru za Miss India i članice ženske militantne hindu skupine Durgha Vahini. Nevine mlade indijske ljepotice dio su glamurozne mašinerije i učinit će sve da uhvate komadić slave u zemlji od preko milijardu stanovnika. S druge je strane kruti, gotovo vojnički ustroj kampa u kojemu se mladim Indijkama usađuje mržnja prema „zapadnim vrijednostima“. One usvajaju ideološke naputke, naporno vježbaju i treniraju pucanje iz različitog oružja - koje su „spremne upotrijebiti u borbi za spas Indije“. Ovo je prvi put da ih je netko uspio snimiti.

U prijelomnom trenutku filma zaprijetile su i napadom na izbor za Miss... Dramatični Vérité zbog kojeg ćete gutati knele...

Raspored projekcija za Dokukino KIC

dokumentarni dokukino kic dokukino KIC svijet pred njom


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?