Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ništa od izumiranja Transformera, u prvom vikendu zaradili preko 300 milijuna dolara

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 30.06.2014. / Piše: Mladen Šagovac Ništa od izumiranja Transformera, u prvom vikendu zaradili preko 300 milijuna dolara

Šefovi Paramount Picturesa zadovoljno trljaju ruke, vjerojatno se i direktorima Hasbroa jutros osladila kava dok su gledali brojke koje su im predočavali podređeni. A Michael Bay? Lako je moguće, negdje uživa u skupim prostitutkama i bijelom prahu. Nezavisni autori si za to vrijeme vjerojatno čupaju kosu jer "Transformeri: Doba izumiranja", lošim kritikama unatoč, rasturio je svjetske kino blagajne i pritom ostvario rekordan prihod u prvom danu prikazivanja u Narodnoj republici Kini gdje je samo prošlog četvrtka zaradio 30 milijuna dolara. Dan kasnije u Sjedinjenim Državama zaradio je 41.6 milijuna dolara. Štoviše, posljednja CGI instalacija Bayovih Transformera u Kini je zaradivši 90 milijuna dolara u prvom vikendu pregazila rekord koji je s 80 milijuna postavio Cameronov ZF film "Avatar".

Suma summarum četvrti film franšize zasnovane na igračkama koje se iz robota transformiraju u automobile i obratno tijekom vikenda natukao je više od 300 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta. Pri tome valja uzeti u obzir da film još niti nije stigao na neka od većih tržišta kao što je Japan, Brazil, Velika Britanija i Njemačka gdje će s prikazivanjem početi tijekom srpnja.

Transformeri: Doba izumiranja: Trailer

Mrzili ili pak obožavali Michaela Baya, očito zna podići širokim masama i zadovoljiti šefove studija. Ne da će biti snimljen i peti nastavak, nego se sad već može razgovarati i o dodatnim nastavcima, a što je pak jedna sasvim druga dimenzija neukusa.

Okidač četvrte priče o vječnom ratu između Autobotova i Decepticona je sitni inovator iz Teksasa Cade Yeager (Mark Wahlberg) koji će u jednom starom kinu pronaći i otkupiti olupinu kamiona za kojeg će kasnije u svom štaglju ustanoviti da je zapravo vođa autobotova Optimus Prime čiju je funkcionalnost zablokirala jedna minobacačka granata. Ubrzo nakon otkrića Cadeovo imanje opsjeda CIA-in odred i tu počinje duga spektakularna i iscrpljujuća potjera.  U glavnim ulogama su Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Li Bingbing, Kelsey Grammer, Nicola Peltz, T.J. Miller, Sophia Myles i Jack Reynor. Redatelj je naravno Michael Bay, a scenarij potpisuje Ehren Kruger. Jedan od producenata filma koji također zadovoljno danas trlja ruke je Steven Spielberg.

Recenzija je ovdje, a rasporedi projekcija ovdje.

Michael Bay Paramount pictures box office Transformers Mladen Šagovac Transformeri zarada transformeri doba izumiranja


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?