Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Mamurluk 3: glupani u nastavku za glupane

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 06.06.2013. / Autor: Mladen Šagovac Mamurluk 3: glupani u nastavku za glupane

Film je loš na toliko nivoa da je teško odlučiti odakle početi. Ovoliko nepotrebnih i besmislenih ubojstava na pogrešnom mjestu nije bilo posljednjih dana ni u Turskoj. Ubijanje nije zabavno. Bar po nekim standardima komedije čiji naslov sugerira na pijančevanje ne bi smjelo biti. A dekapitiranje žirafa makar ono bilo digitalno i nestvarno, za potrebe nasmijavanja publike može biti zabavno i smiješno samo u Americi. Todd Philips (Put do zrelosti, Dani slave, Starsky i Hutch) umjesto da je ono što se dogodilo u Las Vegasu ostavio u Las Vegasu, nastavio je stranputicom zvanom Mamurluk i nakon osrednjeg drugog dijela publici isporučio i bezobrazno loš treći film pretvorivši komediju nagrađenu Zlatnim globusom u najgoru franšizu komedije u novom mileniju. Riječ je o filmu koji nije zabavan ni kao anti-komedija, a siromašnu dozu iskupljenja nudi kao i prethodna dva nastavka tek na kraju.

Mamurluk 3Mamurluk 3 (2013)The Hangover Part 3redatelj: Todd Phillipsuloge: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach GalifianakisViše informacija o filmu »6.0

Sinopsis na stranicama multipleksa opskurno opisuje radnju: "Bit će ovo dostojan završetak sage o kaosu, očaju, lošim odlukama i apsolutnoj ludosti Mamurluka.". Ovo je zločin s predumišljajem kojem je cilj publiku opljačkati za loš film. Ni IMDB ne nudi više informacija pa kaže da jednog člana (Douga - Justin Bartha) Vučje družine otima bijesni ganster (John Goodman) kako bi ostale (Phil - Bradley Cooper, Stu - Ed Helms, Alan - Zach Galifianakis) natjerao da pronađu i ulove Mistera Chowa (Ken Jeong) koji mu je ukrao zlatne poluge vrijedne dvadesetak milijuna dolara. Premda ovakav sinopsis ostavlja enorman prostor za zabavne situacije, ponešto ih i nudi, Phillips i njegov scenaristički tim nude isprane likove čija komičnost pati i zbog pre-agresivnog marketinga koji ovih dana bombardira javnost Galifianakisom i Jeongom kako se glupiraju u ženskim badićima. Ispada da su marketinški potezi produkcije smješniji i zabavniji od samog filma.

Vučji čopor

Radnja filma ima dva preokreta koji bi trebali publiku ostaviti bez daha, međutim ishodi su bolno predvidivi što uništava onu i onu najmanju dozu zabave i iščekivanja. Obzirom da "čopor" ima četiri člana i svaki je filmski nastavak do sad predstavljao neku vrstu sazrijevanja pojedinog lika uzrokovanog vlastitim pogreškama koje su dovele do kataklizme (u ovom je to Alan), čeka nas još jedno triježnjenje što Mamurluk 3 na svom kraju zapravo najavljuje. Ono što je bitno za ovaj nastavak je da ne očekujete komediju nego anti-komediju ispunjenu ubijanjem, situacijama koje pokušavaju biti komične i siromašnu situacijama koje to jesu, a isto vrijedi za dijaloge te naivni zaplet zasnovan na prvom filmu. Glavni likovi ne nude ništa posebno novo, Galifianakisov Alan je opet dežurni mutavac s bistrim momentima a Jeongov Mister Chow dežurni manijakalni luđak.

Upozorenje, mali "spoiler":

Neizmjerno glupa i naivna situacija je kad Chow nagovori ekipu da iz jedne vile ukradu zlatne poluge do kojih će doći razbijanjem podrumskog zida teškim maljem. Nakon što iznesu sve zlato iz skrovišta u zidu, Chow ih na prijevaru ostavlja zatvorene u podrumu ali se nitko od njih ne dosjeti zgrabiti malj koji su do malo čas koristili i s kojim bi istog trena razvalili vrata. OK, naučili smo da su likovi Mamurluka bjesomučno glupi. Ali zar baš toliko?

Mamurluk 3 možete pričekati do izlaska na DVD-u, a ako baš želite večer provesti u kinu još stignete pogledati Djeveruše pod gasom i Vjenčanje godine koji istini za volju nisu puno bolji ali su bar donekle smješniji.

komedija Bradley Cooper recenzija Mamurluk kritika Hangover Justin Bartha Ed Helms Zach Galifianakis Mladen Šagovac John Goodman Todd Philips mamurluk 3 vučji čopor


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?