Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Luc Besson donosi još jednu zanimljivu priču - pogledajte trailer!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 04.10.2011. / Piše: Katarina Starčević Luc Besson donosi još jednu zanimljivu priču - pogledajte trailer!

Francuska je kinematografija iznjedrila mnogobrojne umjetnike, pa tako i Luca Bessona. Njegovo ime zasigurno najčešće vežemo uz Taxi, akcijski urnebes na francuskim ulicama, zatim uz Arthura koji vrijeme provodi u fantastičnoj zemlji Minimoya, a nedavno i uz nevjerojatne avanture Adele Blanc-Sec. Sada je na redu nešto drugačije: ovoga je puta žanr "politička drama", a film nosi naziv The Lady.

Film je prije svega ljubavna priča o jednom posebnom paru i obitelji koji altruistično žrtvuju svoju sreću zbog viših ciljeva. Biografska je to priča o Aung San Suu Kyi, "the lady", burmanskoj političarki i aktivistici, dobitnici nagrade Saharov za slobodu govora (1990.), te Nobelove nagrade za mir (1991.) "za nenasilnu borbu u prilog demokraciji i ljudskim pravima". Priča je to i o njoj i njezinom suprugu Michaelu Arisu, njihovoj ljubavi unatoč svim udaljenostima koje ih razdvajaju.

Priča je to o ženi koja je od posljednjih 21 godinu, 15 provela u pritvoru, koja još uvijek ustraje u borbi za demokratizaciju svoje države, koja se nalazi na broju 1 popisa "50 heroja današnjice", koji je sastavio britanski časopis New Statement. 2000. godine U2 joj je posvetio pjesmu Walk On.

Pogledajte trailer filma!

 

Luc Besson katarina starčević The Lady Aung Sun Suu Kyi Michael Aris Nobelova nagrada za mir politička drama


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?