Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kino Europa: Na programu dva filma s prošlogodišnjeg Cannesa

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.04.2014. / Autor: Moj Film Kino Europa: Na programu dva filma s prošlogodišnjeg Cannesa

Od četvrtka, 10. travnja na program kina Europa stižu dva nova filma: ‘Imigrantica’ Jamesa Graya s Marion Cotillard i Joaquinom Phoenixom u glavnim ulogama te ‘Samo Bog prašta’ redatelja Nicolasa Windinga Refna.

Imigrantica’ govori o Poljakinji Ewi koja tijekom ranih 1920-ih seli sa sestrom Magdom u New York u potrazi za novim početkom i boljim životom. Međutim, po dolasku u Ameriku, Ewu razdvajaju od sestre. Od deportacije ju spasi svodnik i kabaretski producent Bruno, ali ju i prisili na prostituciju. Kada se u njezinu životu pojavi Brunin rođak Orlando, Ewi se ukaže šansa za bijeg. Ovaj je film, premijerno prikazan u službenom natjecateljskom programu na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu 2013. godine, peti je dugometražni uradak američkog redatelja i scenarista Jamesa Graya (‘U ime pravde’, 2000.; ‘Braća po krvi’, 2007.; ‘Ljubavnici’, 2008.), čiji je debitantski film ‘Mala Odessa’ 1994. osvojio Srebrnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu.

Imigrantica: Trailer

Samo Bog prašta’ novi je film danskog redatelja Nicolasa Windinga Refna, poznatog po filmskoj trilogiji ‘Pusher’ (1996., 2004., 2005.) te filmu ‘Vožnja’ (‘Drive’, 2011.). U fokusu radnje američki je bjegunac Julian, koji u Bangkoku vodi boksački klub kao paravan za trgovinu drogom. Nakon smrti njegova brata Billyja, ondje stiže i njihova majka, koja je ujedno na čelu jedne kriminalne organizacije. Gnjevna i gladna osvete, zahtijeva od Juliana odmazdu, no on će se najprije morati suočiti s tajanstvenim umirovljenim policajcem Changom. U glavnim su ulogama Ryan Gosling i Kristin Scott Thomas. Film je premijerno prikazan u Cannesu prošle godine, a kritičar Peter Bradshaw (The Guardian) naziva ga Refnovim najzanimljivijim ostvarenjem u posljednjih desetak godina, ističući njegovu formalnu briljantnost te neobičnu kombinaciju sentimentalnosti i elemenata crne komedije.

Samo Bog prašta: Trailer

Raspored projekcija kina Europa

Kino Europa cannes Marion Cotillard Joaquin Phoenix Ryan Gosling samo bog prašta imigrantica James Gray


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?