Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kino Europa: Dolazi novi film oskarovca Farhadija

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 17.03.2014. / Autor: Moj Film Kino Europa: Dolazi novi film oskarovca Farhadija

Novi film Asghara FarhadijaProšlost’ (‘Le Passé’ / ‘The Past’), u četvrtak, 20. ožujka dolazi na program kina Europa i drugih nezavisnih kina u Hrvatskoj. Svjetsku prepoznatljivost ovom iranskom redatelju donijeli su njegovi prethodni filmovi ‘Nader i Simin se rastaju’ (eng. ‘A Separation’, 2011.), koji je nagrađen Oscarom za najbolji strani film, te ‘O Elly’ (eng. ‘About Elly’, 2009), za koji je Farhadi osvojio Srebrnog medvjeda na Filmskom festivalu u Cannesu.

Prošlost’ govori o Irancu Ahmadu koji nakon četverogodišnjeg izbivanja dolazi iz Teherana u Pariz kako bi okončao proces razvoda od bivše supruge Marie, koja nastoji to ubrzati kako bi se udala za svog novog partnera Samira. Tijekom svog kratkog i napetog boravka u Parizu, Ahmad se zatekne u emocionalnom metežu te svjedoči konfliktnom odnosu Marie i njezine kćeri tinejdžerke. No njegovi napori da razriješi ovaj odnos uskoro otkriju tajnu iz prošlosti.

Prošlost: Trailer

Ova "izvanredna obiteljska melodrama” (Variety) prvi je Farhadijev film snimljen izvan Irana i na stranom jeziku. U njemu, međutim, ovaj redatelj ponovno istražuje problematiku raspada obitelji, krivnje i osobne odgovornosti. Kao i u njegovim prethodnim filmovima, radnja je ponovno smještena u kućni, obiteljski kontekst, a djeca su pritom glavne žrtve. Farhadi potpisuje i scenarij, koji u vještoj pripovjednoj maniri "s nabijenom napetošću trilera” (Entertainment Weekly) postupno otkriva dublje slojeve obiteljske drame.

U glavnim su ulogama iranski glumac Ali Mosaffa te francuske glumačke zvijezde Tahar Rahim i Bérénice Bejo, koja je za ovu ulogu nagrađena na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu, dok je Farhadi na istom festivalu osvojio nagradu Ekumenskog žirija. ‘Prošlost’ je, između ostaloga, bila nominirana i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma.

Nagradna igra

Točno odgovori na postavljeno pitanje i imaš priliku osvojiti 2x2 ulaznice za kino projekciju filma "Prošlost u kinu Europa". Dobitnike objavljujemo u četvrtak, 20. ožujka.

Objava dobitnika - 20.03.2014.

Po dvije ulaznice za kino projekciju filma "Prošlost" u kinu Europa osvojili su:

  • Ivana Pejić, Zagreb
  • Renata Tubić, Samobor

Napomena: Dobitnici mogu sami odabrati termin, samo neka se prethodno jave na mail press@kinoeuropa.hr kako bi rezervirali karte. 

Čestitke sretnim dobitnicama!

nagradna igra Kino Europa prošlost kino ulaznice The Past


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?