Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kapetan Phillips: jedna od najboljih uloga Toma Hanksa u karijeri

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 16.10.2013. / Autor: Moj Film Kapetan Phillips: jedna od najboljih uloga Toma Hanksa u karijeri

Već od sutra, 17. listopada, prepremijerno će se u domaćim kinima (po redovitim cijenama kinoulaznica) započeti prikazivati jedan od najboljih filmova godine - "Kapetan Phillips"! Riječ je o novom redateljskom uratku Paula Greengrassa, široj publici najpoznatijeg po režiji odličnih akcijskih trilera "Bourneova nadmoć" i "Bourneov ultimatum" te nominiranog za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg redatelja za odličan film "Let 93".

Akcijski triler "Kapetan Phillips" prošloga je tjedna svečano otvorio filmski festival u Londonu, a proteklog se vikenda započeo prikazivati u kinima diljem SAD-a gdje je u samo tri dana utržio preko 25 milijuna dolara. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja prikuplja kritike filmskih kritičara iz raznih medija film ima čak 95% pozitivnih ocjena - rezultat kojim se ove godine može pohvaliti tek šačica filmova. Kritičari su uglavnom složni u dvije stvari: da se radi o jednom od svakako najboljih filmova 2013. godine, ali i da je Tom Hanks ostvario možda čak i najbolju ulogu u svojoj karijeri tijekom koje je već dva puta osvojio pozlaćeni kipić ("Philadelphia" i "Forrest Gump"). I domaći kritičari koji su jučer imali priliku pogledati film na novinarskoj projekciji složni su u mišljenju da se radi o vrlo dobrom filmu, odlične režije i glumačkih ostvarenja.

Kapetan Phillips: Trailer

"Kapetan Phillips" je film snimljen prema istinitom događaju iz 2009. godine kada je grupa somalskih pirata otela američki teretni brod Maersk Alabama. Kroz jedinstvene leće redatelja Paula Greengrassa, radi se istovremeno o napetom trileru i kompleksnom portretu bezbrojnih posljedica svjetske globalizacije. Radnja filma fokusirana je na odnos između kapetana broda Alabama, Richarda Phillipsa (Hanks) i somalskog vođe pirata, Musea (Barkhad Abdi) koji ga otima. Phillips i Muse nađu se u nezaustavljivom vrlogu kada Muse i njegova banda napadnu Phillipsov nenaoružan brod; duboko na pučini, 145 milja od somalske obale, njih dvojica će se naći u nemilosti sila koje se nalaze van njihove kontrole.

continental film premijera Tom Hanks cineplexx Kapetan Phillips Captain Phillips


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?