Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

John Carter od Marsa - finalni trailer za Zemlju!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 01.12.2011. / Piše: Ivan Čupić John Carter od Marsa - finalni trailer za Zemlju!

Edgar Rice Burroughs, američki pisac s početka 20. stoljeća i autor Tarzana, jednog se jutra probudio te odlučio smjestiti svojeg golišavog junaka ala Johnny Weissmuller u ponešto drugačiji okoliš - na ratom okupani Crveni planet, Mars. Naslovni junak John Carter, iako podrijetlom iz Virginije, često je nazivan i ''Ujakom Jackom'', odnosno Johnom Carterom od Marsa. Lik je to koji je preživio različite novelizacije, još od svojeg prvog pojavljivanja godine 1912.

Krenimo redom, John Carter je svojevrsni nadčovjek, sa svoja dva metra visine, tamnom kosom i sivim, gotovo metalnim očima. Već na početnim stranicama ''Princeze od Marsa'' saznajemo da se Carter ne sjeća djetinjstva te kako je, čini se, oduvijek bio čovjek u tridesetima, besmrtno biće koje je gledalo članove vlastite obitelji kako se rađaju i umiru. Služio je u Američkom građanskom ratu, pronašao zlato u Arizoni i obogatio se, a jednom prilikom, bježeći od Apača, poginuo je u spilji u kojoj se skrivao, ostavivši za sobom samo svoje tijelo, ne i duh.

I upravo se tim njegovim junačkim duhom poigrao Burroughs, transportiravši ga na planet koji je nazvao Barsoom (pogodili ste - Mars). Režije ove grandiozne avanture smještene na sasvim drugi planet, prihvatio se nitko drugi nego Andrew Stanton (''Wall-E'', ''Potraga za Nemom''), koji je u sigurnom okruženju matičnog studija Pixar, odnosno produkcijske kuće Walt Disney, odlučio oživjeti bogatu maštu američkog pisca. ''John Carter'' temeljen je velikim dijelom na prethodno spomenutoj prvoj noveli, a osim uvodnog ''zemaljskog'' dijela možemo očekivati i bogatu marsovsku paletu šarenih likova. Nakon dolaska na Barsoom, Carter (Taylor Kitsch) se nađe u središtu sukoba mnogobrojnih domorodačkih rasa; vođe uključuju osebujni karakteri poput Tarsa Tarkasa (Willem Dafoe) i raskošne princeze Dejah Thoris (Lynn Collins).

John Carter: Trailer

Skladatelj filma je Michael Giacchino (''Star Trek'', ''LOST''), budžet debelo premašuje 200 milijuna dolara, a Walt Disney ništa ne prepušta slučaju, pa ćemo u ožujku 2012. moći uživati u nekoliko 3D formata, ovisno o kinu koje ga bude prikazivalo. Zabrinutosti nema mjesta, osobito unutar slabo popunjenog trećeg mjeseca, ali mnogi se pitaju treba li nam novi ''Avatar''? Ako ćemo biti sasvim iskreni, ''Avatar'' ne bi postojao bez maštovitog pulp okruženja Johna Cartera od Marsa, a sve ipak vuče na neku neobičnu mješavinu ''Gladijatora'', ''Conana'' i ''Zvjezdanih vrata''.

Teleportirajte se na tren u jedan sasvim drugi svijet, onaj sa planeta Barsooma.

trailer John Carter Ivan Čupić Cafe Cinema


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?