Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Igra prijestolja", epizoda 13 - Što je mrtvo, nikad ne može umrijeti

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 20.04.2012. / Piše: Mladen Šagovac "Igra prijestolja", epizoda 13 - Što je mrtvo, nikad ne može umrijeti

Ponešto sporija priča u trećoj epizodi druge sezone Igre prijestolja pokazuje da kad imate toliko likova povremeno je potrebno malo zastati i nanovo posložiti neke od figura na šahovskoj ploči. Po naslovu ove epizode „What is Dead May Never Die“, odmah bismo pretpostavili da će se glavni preokret odvijati oko posljednjeg kopileta ubijenog kralja Roberta Baratheona,  Gendrya. Ipak, glavnu riječ ovoj epizodi nosi interna „istraga“ Tyriona Lannistera koji ne želi završiti obezglavljen kao bivša Kraljeva desna ruka Eddard Stark.

Interesantno je i u kući Baratheona gdje mlađi brat ubijenog kralja, Rently koji je u ljubavničkom odnosu sa svojim najbližim podanikom (pazi titule) Lorasom Vitezom od cvijeća, čega je,ispostavlja se itekako svjesna njegova žena Margaery Tyrell koja je odlučna u očuvanju Rentlyeve pozicije. Čak i za današnja vremena, za televiziju neuobičajeno otvorenoj sceni dva muška ljubavnika prethodi jednako interesantan dvoboj u kojem Loras viteški  gubi boj od žene amazonke Brienne od Tartha kojoj potom pripada čast da se pridruži Rentlyevoj gardi. Ne treba previše pameti da se shvati poruka ovog dvoboja. Prema naslovu epizode, ispada da bi središte ovog dijela sage trebalo biti na Željeznom otočju, gdje (kao ni bilogdje drugdje u Westerosu) strasti, one vlastohlepne ne jenjavaju. Tamo Theon Grayjoy prolazi krštenje u kojem izgovara naslov ove epozode kako bi nanovo stekao naklonost svog oca Balona, koji kao da je pukao po svim šavovima i odlučno kreće rat protiv tzv. Kralja na Sjeveru.

Brianne

Treća epizoda uopće ne odlazi na Dragonstone, a i dalje prati Aryu u karavani regruta za Noćnu stražu koje će nanovo presresti Jofferyeva garda u potrazi za Gendryem. Nakon pokolja, Arya i Gendry bivaju zarobljeni uvjerivši napadače da su Genrdya već ubili. Ovo kvazi preslagivanje figura zapravo je samo jačanje trenutne pozicije Tyriona Lannistera u cijeloj sagi.

Moj Film i Continental Film poklanjaju kompletnu prvu sezonu Igre prijestolja na DVD-u.

Nakon svake epizode druge sezone "Igre prijestolja" objaviti ćemo nagradno pitanje, a točnim odgovorom osvajate 1 bod. Maksimalno je moguće sakupiti 10 bodova, a samim time osigurali ste ulazak u nagradno izvlačenje i mogućnost za osvajanje ove vrijedne nagrade.

Sudjeluj u nagradnoj igri

Igra prijestolja - najava epizode 14

recenzija Mladen Šagovac HBO hbo adria serija igra prijestolja game of thrones osvrt spoiler


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?