Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Hulahop za svoj deseti rođendan poklanja 10 dana dobrih filmova

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 18.04.2016. / Autor: Moj Film Hulahop za svoj deseti rođendan poklanja 10 dana dobrih filmova

Povodom obilježavanja deset godina uspješnog rada zagrebačka produkcijska kuća Hulahop na Vimeo kanalu Hulahop10 besplatno nudi izbor iz svoje filmske produkcije: igrane filmove "Slučajno" Tanje Golić, "Onda vidim Tanju" Jurja Lerotića te dokumentarce "Nije ti život pjesma Havaja" Dane Budisavljević i "Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi” Đure Gavrana.  Filmovi su dostupni od 18. do 28. travnja.

Drama "Slučajno" Tanje Golić dirljiva je posveta rastancima i propuštenim prilikama smještena na dokove riječke luke. U glavnim ulogama su Lana Barić i Krešimir Mikić, a film je dobio nagradu Oktavijan za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma 2014. godine te posebno priznanje žirija za najbolji scenarij na PriFilmFestu iste godine.

"Onda vidim Tanju" Jurja Lerotića prati šesnaestogodišnjeg Željka i njegova mlađeg brata koji žive sami otkako im se majka liječi u bolnici. Nakon premijernog prikazivanja i nagrade za najbolji hrvatski film na Zagreb Film Festivalu 2010. film osvaja Grand Prix i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara  na Danima hrvatskog filma 2011. te posebno priznanje za najbolji kratkometražni film na 22. Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFe). Za prikazivanje ga je otkupila i francusko-njemačka televizija ARTE.

I onda vidim Tanju: Trailer

"Nije ti život pjesma Havaja" kroz ritual objeda šarmantne i pomalo neobične obitelji redateljice Dane Budisavljević s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem različitosti među najbližima. Film je osvojio brojne nagrade: nagradu Docu Rough Cut Boutique na Sarajevo Film Festivalu 2011., Nagradu publike i Posebno priznanje žirija na ZagrebDox -u 2012., nagradu Best Balkan Newcomer na DokuFest Prizren 2012., a imao je i zapaženu distribuciju u Hrvatskoj.

Dokumentarni film Đure Gavrana, "Htjeli smo radnike, a došli su nam ljudi”, nastao u suradnji s Centrom za mirovne studije, govori o vrlo aktualnoj temi migrantskih radnika. Film istražuje slučaj iskorištavanja bosanskih građevinskih radnika u Sloveniji. Film je nagrađen za najbolji kratki film na festivalu "Cine Migrante" u Buenos Airesu 2013. godine.

Vimeo kanal Hulahop10

dokumentarci i onda vidim tanju NIje ti život pjesma Havaja hulahop slučajno


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?