Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmska preporuka za Noć vještica kakvoj se ne biste nadali!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 31.10.2013. / Autor: Mladen Šagovac

Došao Halloween, i naravno svi mediji popunjavaju svoj "program" nekim već milijun puta repriziranim (pa i prežvakanim) arsenalom filmova za Noć vještica. Neke su liste populističke, neke su šminkerske (u filmološkom smislu), a mi ove godine okrećemo ploču pa pred vas stavljamo popis filmova koji svakim svojim elementom mogu parirati svim filmovima koji su vam do sad preporučeni već milijun puta. Noć vještica i filmovi zapravo savršeno idu ruku pod ruku. S obzirom da je posrijedi zapadnjački i jesenski običaj, za razliku od pokladnih uštipaka, uz ovaj običaj idu bundeve, delicije vezane uz njih, njihove koštice i kokice kao jedan od najčešćih halloweenskih ukrasa. Kokice i koštice sigurno već imate na zalihi, ako i nemate lako ćete ih nabaviti. Dakle, preostaju još samo filmske preporuke. Za samo jedan od naslova s ove liste ćete trebati titlove, a to znači da vam za ovogodišnju Noć vještica nudimo horror filmove iz regije. Većina naslova je dostupna u IPTV videotekama, a neke starije možete pronaći i na najpopularnijem Video servisu na internetu. Ima još regionalnih hororaca koji bi stali u ovu listu, ali i ovo će vam biti dovoljno za jezivu Noć vještica.

STRANICA 1 OD 10 SLJEDEĆA

Leptirica (1973)

Kada govorimo o horror filmovima iz regije svima se negdje u podsvijesti prošeće televizijski film Leptirica snimljen 1973. godine. Ne možemo reći da je redatelj Đorđe Kadijević briljirao ovim filmom koji spada u najranije pokušaje horror žanra u regiji, no sama priča koja je bazirana na srpskoj narodnoj predaji iz 19. stoljeća, smještena u ruralnom ambijentu funkcionira i savršena je za oplemenjivanje filmskih prigoda kao što je Noć vještica.

Priča prati mladog sirotana Strahinju koji je zaljubljen u Radojku, kćer lokalnog zemljoposjednika koji pak na mladića ne gleda previše blagonaklono. Kako bi se Strahinja dokazao dostojnim imućne mladenke mora provesti noć u ukletom mlinu opsjednutom vampirom koji je tako već uništio desetke sela.

STRANICA 1 OD 10 SLJEDEĆA

Komentari (1)

bukky 31.10.2013. u 23:46:02 Bravo Mladene!
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

horor film Mladen Šagovac Demon Ivo Gregurević pula zlatna arena dalibor matanić horror Nebojša Glogovac šuma summarum crna gora Noć vještica halloween sotona Krsto Papić Nikola Đuričko Zagorski specijalitet Ivana Roščić Iva Mihalić Ćaća Kotlovina Rusija Izbavitelj Neprijatelj Šejtan Hromi Daba Zombie veljko bulajić leptirica Đorđe Kadijević Čovjek kojeg treba ubiti pakao Petar III Dean Zečević Farfa štakori Gajski Bošković Srebrna arena Ivica Rajković alegorija tt sindrom Sonja Damjanović Branko Bane Vidaković Feđa Stojanović Dušica Žegarac Ljubinka Klarić Boris Komnenić Već viđeno Deja Vu Anica Dobra Sveto mesto Vještica Zona mrtvih Konjević Todorević Fun Factory Entertainment Fantasy Channell Fantasy Horror Award Ken Foree Oriveto David Kepac team building Severance Kalemegdan

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?