Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film o Hanni Arendt na programu kina Europa!

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 09.12.2013. / Autor: Moj Film Film o Hanni Arendt na programu kina Europa!

Film "Hannah Arendt", koji govori o slavnoj i kontroverznoj židovsko-njemačkoj filozofkinji, na redovni program kina Europa dolazi 15. prosinca, a bit će prikazan i u drugim hrvatskim nezavisnim kinima. Novi film redateljice Margarethe von Trotte, jedne od vodećih figura tzv. novog njemačkog filma 1970-ih i najznačajnijih svjetskih redateljica na području feminističkih tema, u fokus uzima jedan fascinantan period iz života ove velike intelektualke 20. stoljeća.

Film, naime, počinje uhićenjem nacističkog zločinca Adolfa Eichmanna, a nastavlja se u Izraelu suđenjem Eichmannu za zločine počinjene nad Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. Arendt, koja je i sama zbog židovskih korijena bila prisiljena napustiti predratnu Njemačku i emigrirati u SAD, kao dopisnica za The New Yorker izvještava sa suđenja. Na temelju ovog "suđenja stoljeća” napisala je i knjigu ‘Eichmann u Jeruzalemu’ u kojoj je formirala i predstavila svoj čuveni koncept o banalnosti zla.

Hannah Arendt: Trailer

Koristeći snimke sa suđenja te priču koja povezuje povijesti triju država, redateljica uprizoruje neutaživu filozofsku znatiželju i strast za razmišljanjem. The Hollywood Reporter naglašava iznimnu uspješnost filma u pokušaju da "učini ideje privlačnima i zanimljivima na ekranu, što je jedan od najtežih zadataka u filmskom stvaralaštvu”, dok scenu završnog predavanja koje je Hannah Arendt održava svojim studentima proglašava "jednom od najboljih filmskih scena odigranih u učionici te ujedno sjajnom lekcijom o hrabrosti”.

Njemačku filozofkinju energično je i zaokruženo utjelovila Barbara Sukowa, glumica koja je i ranije u nekoliko navrata surađivala s Margarethe von Trottom, između ostalog i na filmu ‘Marianne i Juliane’, koji je nagrađen Zlatnim lavom na filmskom festivalu u Veneciji 1981. Za ulogu u filmu ‘Hannah Arendt’ Sukowa je ove godine osvojila nagradu njemačke filmske akademije (Deutscher Filmpreis) te nominaciju za nagradu Europske filmske akademije (EFA). 

Nagradna igra

Točno odgovori na postavljeno pitanje i imaš priliku osvojiti 2x2 ulaznice za kino projekciju filma "Hannah Arendt" u kinu Europa.

Objava dobitnika - 15.12.2013.

Po dvije ulaznice za kino projekciju filma "Hannah Arendt" osvojile su:

  • Marina Bakarić, Zagreb
  • Kristina Sekačić, Zagreb

Ulaznice vrijede isključivo za projekciju na dan 15. prosinca 2013. Mogu se preuzeti na blagajni kina Europa.

nagradna igra Kino Europa Hannah Arendt


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?