Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

EKSKLUZIVNO: "Uzvišenost" najavio novi filmski TV kanal

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 30.04.2014. / Autor: Moj Film EKSKLUZIVNO: "Uzvišenost" najavio novi filmski TV kanal

Tehno-triler "Uzvišenost" čija priča prerasta u znanstveno fantastični horor krajem prošlog tjedna ušao je u hrvatske kino dvorane. Posrijedi je debitantski film Wally Pfistera, poznatijeg kao kamermana Christophera Nolana s čijim je filmovima četiri puta nominiran za Oscar u kategoriji najboljeg postignuća kamere, pri čemu ga je osvojio za film "Početak" 2011. godine. 

Doktor Will Caster (Johnny Depp) je jedan od prominentnijih znanstvenika na polju umjetne inteligencije i pokušava stvoriti samosvjesni stroj koji će kombinirati kolektivnu inteligenciju o svemu što je ikad bilo poznato u kombinaciji s kompletnom paletom ljudskih emocija. Kontroverzni eksperimenti učinili su ga poznatim u cijelom svijetu, ali zbog toga je i meta anti-tehnoloških ekstremista koji su spremni ići do krajnosti kako bi ga spriječili u njegovom naumu. U pokušaju da ga unište zapravo će mu pomoći da uspije u svom najvećem eksperimentu - prijenosu svoje svijesti u računalo. Za njegovu suprugu Evelyn (Rebecca Hall) i prijatelja Maxa (Paul Bettany), oboje znanstvenici i Willovi suradnici, nije pitanje mogu li to izvesti već - smiju li(?). Njihovi najgori strahovi postaju stvarnost kada shvate da Willova žeđ za znanjem evoluira u sveprisutnu i nepreglednu potragu za moći. Ubrzo postaje jasno da ne postoji način da ga se zaustavi.

Uzvišenost: Trailer

Hrvatskoj filmskoj publici ovaj film je zapravo interesantan zbog dva razloga. Osim što, kako smo već spomenuli, njime redateljski debitira dojučerašnji Nolanov kamerman, "Uzvišenost" je naime najavila novi filmski televizijski kanal. Ovih dana u reklami za film "Uzvišenost", a koja se prikazuje na jednom domaćem televizijskom kanalu s nacionalnom koncesijom, na samom kraju spota najavljuje se (predstavlja/prezentira) i televizijski kanal "M1 FILM" (m1film.hr). Odlaskom na njihovu stranicu nismo pronašli traženu informaciju, tek video najavu i opciju prijave na newsletter. No, kako je hrvatski distributer filma "Uzvišenost" tvrtka PA-DORA d.o.o. uspjeli smo, produženim kanalima, doći do informacije da na hrvatsko tržište stvarno stiže novi televizijski filmski kanal koji bi trebao biti dostupan u osnovnim paketima pružatelja IPTV usluga. Ovo je uzbudljiva vijest za ljubitelje filma u Hrvatskoj, pogotovo ako kanal bude dostupan u osnovnim paketima.

88 minuta (2007), U električnoj magli (2009), Posljednja legija (2007), Asterix i Obelix u Britaniji (2012), Plaćenici (2010), Arbitraža (2012), Rum Diary (2011), Štićenik (2007), Ghost rider (2007), Željezna dama (2011), Iskupljenje (2013), dvostruki dobitnik Cannesa (Zlatna palma i FIPRESCI) Adelin život (2013) te spektakularni dobitnik Oscara za strani film Velika ljepota (2013)  - sve su to naslovi koji bi se u skorije ili dalje vrijeme mogli pronaći na filmskom kanalu M1 FILM. Činjenica da PA-DORA d.o.o. stoji iza ovog filmskog kanala mogla bi filmofilima biti signal da nas u skorijoj budućnosti na TV programu očekuju neki od ponajboljih filmskih naslova koji su se svojedobno našli u hrvatskim kinima.

Informirajte se o novom filmskom kanalu M1 FILM

Oscar cannes Plaćenici iptv filmski kanal adelin život Velika ljepota m1 film pa dora Asterix i Obelix u Britaniji Arbitraža Željezna dama Iskupljenje


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?