Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Dvije peći za udarnika Josipa Trojka" i pad sisačke željezare u Dokukinu KIC

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 03.06.2013. / Autor: Moj Film "Dvije peći za udarnika Josipa Trojka" i pad sisačke željezare u Dokukinu KIC

U subotu, 08.06. i nedjelju, 09.06. u Dokukinu KIC možete pogledati film 'Dvije peći za udarnika Josipa Trojka' redatelja Gorana Devića, kratkog dokumentarnog filma koji je svoju hrvatsku premijeru doživio na ovogodišnjem ZagrebDoxu. Nakon subotnje projekcije, održati će se i otvoreni razgovor s redateljem.

Nekada velika industrija željeza u Sisku danas se raspada, a sa njom i čuvena Siemens-Martin peć koja je bila samo središte željezare. S tom su peći radnici nekoliko puta postigli svjetski rekord u proizvodnji željeza, ali danas ju, umjesto daljnje proizvodnje, čeka demontiranje i rezanje. Sinovi nekadašnjih radnika željezare polako uništavaju peć i njezine ostatke tovare na kamionet koji napušta kovačnicu. Koliko radnici osjećali nostalgiju za slavnim vremenima, toliko ih grize ogorčenje zbog situacije u koju su danas dovedeni...

Dvije peći za udarnika Josipa TrojkaDvije peći za udarnika Josipa Trojka (2012)Dvije peći za udarnika Josipa Trojkaredatelj: Goran Deviculoge: Nema glumacaViše informacija o filmu »

Redatelj filma, Goran Dević, rođen je u Sisku 1971. godine. Diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje radi kao asistent na Diplomskom studiju režije dokumentarnog filma. Režirao je nagrađivane dokumentarne filmove Uvozne vrane (2004), Nemam ti šta reć' lijepo (2005), Tri (2008), Sretna zemlja (2009), Don Juan: Oprostite, gospođice (2010), Poplava (2010) i druge. Film Crnci (2009), koji je surežirao sa Zvonimirom Jurićem, njegov je prvi dugometražni igrani film. Krajem 2007. osnovao je produkcijsku kuću Petnaesta umjetnost.

Raspored projekcija Dokukina KIC

dokumentarni Goran Dević dokukino dokukino KIC dvije peći za udarnika josipa trojka


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?