Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Drive-in kino - američka tradicija oživjela i u Hrvatskoj

FILMOVI I GLUMCI / OBJAVLJENO: 24.03.2014. / Autor: Moj Film Drive-in kino - američka tradicija oživjela i u Hrvatskoj

Hrvatska studentska asocijacija, neprofitna i apolitična udruga sa sjedištem na Ekonomskom fakultetu, ovoga travnja ponovno organizira atraktivan projekt osmišljen i pokrenut prošle godine - Drive-in kino!

Ono što smo u Hrvatskoj nekada mogli vidjeti samo u filmovima, ove godine ćemo ponovno moći iskusiti i biti dio priče koja potječe iz SAD-a 50-ih godina. Gledanje filmova ispod zvjezdanog neba u udobnosti vlastitog automobila svakako je scenarij privlačan mnogim građanima, što potvrđuje prošlogodišnji uspjeh ovoga projekta. Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12m, a auditivni doživljaj priče omogućava projekcija zvuka putem FM frekvencija na radio prijemnicima unutar automobila.

Projekt uvelike doprinosi kulturno-zabavnoj ponudi grada Zagreba, što je i njegov glavni cilj, a upravo je zato ulaz za sve posjetitelje besplatan. Isto tako, projektu su se pridružili i stand-up komičari zagrebačkog "Studija smijeha" koji svojim nastupima prije filmskih projekcija publiku nasmijavaju do suza te na taj način atmosferu gledanja filmova na potpuno novi način čine još vedrijom i opuštenijom! Svakako, gledanje filmova teško je zamislivo bez kokica i gaziranih pića, pa se u ponudi u sklopu projekta na poligonu "Kockica" može naći i širok spektar hrane, pića, grickalica i slastica.

Organizator projekta, Hrvatska studentska asocijacija (HSA), neprofitna je i apolitična studentska udruga, osnovana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1992. godine. Idejno osnovana kao udruga koja predstavlja studente i pomaže im u ostvarivanju njihovih prava, s vremenom se razvila u udrugu koja svojim kreativnim potencijalima i uspješno realiziranim idejama nadopunjuje studentski život svakog studenta dajući mu priliku da iskusi "više od studiranja." Udruga se dijeli na šest timova: Financije, Ljudski potencijali, Stručno usavršavanje, Kultura, zabava i sport, Međunarodna suradnja te Odnosi s javnošću.

Projekcije će se održavati prva dva vikenda (subota/nedjelja) u travnju 2014. godine, a tijekom održavanja projekta prikazat će se ukupno četiri filma (jedan film dnevno). Mjesto održavanja, kao i prošle godine, parkiralište i poligon "Kockica” na zagrebačkom Cvjetnom naselju.

U subotu, 05. travnja očekuje se loše vrijeme, pa će se projekt održavati po novom navedenom rasporedu. 

Raspored projekcija

6.4. Umjetnik
11.4. Pad Olimpa
12.4. U dobru i u zlu
13.4. Čudovišna priča u Parizu

Program

18:00 otvaranje parkinga
18:15 dodatni sadržaji
20:15 nastup komičara iz Studija smijeha
21:00 projekcija filma 

kino drive in kino drive in


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?